Bloomberg: Krievijas biznesmeņi sankciju dēļ atgriež kapitālus Krievijā

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tādējādi Donalda Trampa administrācija palīdz Vladimiram Putinam mērķa sasniegšanā, ko viņam neizdevās panākt divdesmit gadu garumā.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Jaunās amerikāņu sankcijas liek Krievijas uzņēmējiem steigšus pārvest savus aktīvus uz Krievijas bankām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Bloomberg.

Tiek atzīmēts, ka steidzīgā līdzekļu izvešana sākās pēc tam, kad Oļega Deripaskas un Viktora Vekselberga kompānijas pazaudēja miljardus dažu stundu laikā sankciju rezultātā. Turklāt uzņēmēji raizējas, ka šī tendence tikai pieaugs.

"Šis notikums parādīja, kā starptautisko biznesu var vienā acumirklī nostādīt uz ceļiem. Tas pa īstam atvēra acis daudziem magnātiem," — pastāstīja izdevumam BCS Global Markets stratēģis Vjačeslavs Smoļjaņinovs.

Kā raksta Bloomberg, izvērtēt līdzekļu atgriešanās apmēru Krievijā pagaidām ir grūti, taču, piemēram, nesen Sberbank paziņoja par korporatīvo noguldījumu apjomu pieaugumu laika posmā no janvāra līdz augustam par 98 miljardiem dolāru, kas apstiprina kapitālu atgriešanās faktu.

Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Washington Post: ASV plāno ieviest sankcijas pret Krievijas "oligarhiem"

Turklāt, kā atzīmē izdevums, jaunās sankcijas novedušas pie tā, ka daudzi Krievijas uzņēmēji sāk atteikties no norēķiniem dolāros un cenšas pāriet uz citām valūtām finanšu operācijās ar ārzemju partneriem. Viņiem joprojām pieder lieli dolāru un eiro krājumi, taču tagad viņi sāk krāt rubļus ārkārtas gadījumiem vai nākotnes izmaksām.

Tādējādi, uzsver Bloomberg, Donalda Trampa administrācija palīdz Vladimiram Putinam mērķa sasniegšanā, ko viņam neizdevās panākt divdesmit gadu garumā.

Ziņu lente
0