Vasara atgriežas: nākamās nedēļas vidū Latvijā atkal kļūs silts

© Sputnik / Sergey MelkonovЗолотая осень на рижских улицах
Золотая осень на рижских улицах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaidāmās brīvdienas varētu būt lietainas, taču jau nākamās nedēļas vidū Latvijā atgriezīsies siltums, sola sinoptiķi.

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. Piektdien un sestdien laikapstākļus Latvijā noteiks ciklons, kas atnesīs mainīgu mākoņu daudzumu. Rietumu rajonos gaidāms neliels lietus, kuram būs vietējs raksturs. Pūtīs mērens dienvidrietumu un rietumu vējš, piekrastē vietām brāzmās līdz 15-17 m/s.

Dienā +15…+20 grādi, savukārt naktī ievērojami vēsāk – temperatūra pazemināsies līdz +6…+11 grādiem. Valsts austrumu rajonos iespējama pat salnas veidošanās augsnē. Sestdienas vakarā un svētdien ciklons ietekmēs lielākoties Latvijas rietumu un centrālos rajonus, kur gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams, ar pērkona negaisu.

Labā ziņa ir tāda, ka svētdienas vakarā augstā spiediena ietekmē laikapstākļi sāks uzlaboties un nokrišņi beigsies. Taču temperatūra paliks vēsa gan naktī, gan dienā – termometra stabiņš nepacelsies augstāk par +14…+18.

Nākamās nedēļas sākumā sinoptiķi atkal sola laikapstākļu pasliktināšanos – debesis aizklās mākoņi un gaidāms neliels lietus. Pūtīs dienvidrietumu un rietumu vējš, dažviet ar brāzmām.

Savukārt nedēļas vidū un otrajā pusē pastāv varbūtība, ka atgriezīsies vasara – termometra stabiņš varētu pacelties līdz 23 grādiem. Tiesa, sinoptiķi norāda, ka naktis joprojām būs vēsas.

Latvijas sinoptiķis Jānis Trallis citē ECMWF sistēmas prognozi, kas parāda, ka no 19. līdz 22. septembrim Rīgā iespējami jauni temperatūras rekordi, kad gaiss galvaspilsētā iesils līdz +26 grādu atzīmei. Taču speciālists šaubās, ka viss būs tik skaisti un burvīgi, tomēr cerība pastāv.

Ziņu lente
0