Boširovs un Petrovs pastāstīja, ko viņi darīja Solsberijā

© REUTERS/Peter NichollsПалатка над скамейкой, на которой были найдены Сергей Скрипаль и его дочь в Солсбери
Палатка над скамейкой, на которой были найдены Сергей Скрипаль и его дочь в Солсбери - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petrovs un Boširovs palūdza likt viņus mierā un pateica, ka britu varasiestādes izpostījušas viņu dzīvi.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Londonas aizdomās turamie sakarā ar "Skripaļa lietu" Ruslans Boširovs un Aleksandrs Petrovs sniedza izsmeļošas atbildes uz jautājumiem intervijā RT un Sputnik redaktorei Margaritai Simoņanai.

Petrovs un Boširovs atzina, ka tie ir viņu īstie vārdi un tieši viņu sejas ir attēlotas britu varasiestāžu publicētajās fotogrāfijās.

"Mēs esam tie, kuru fotogrāfijas parādītas televīzijā, – Ruslans Boširovs un Aleksandrs Petrovs. Tie ir mūsu īstie vārdi," — paziņoja vīrieši.

Uz jautājumu, kādēļ viņi ir tik ļoti saspringti, Petrovs atbildēja: "Kā tad jūs pati izskatītos?"

"Kad jūsu dzīvi tā ņemtu un sagrieztu kājām gaisā? Vienkārši vienā dienā. Ņem un izposta," — turpina Boširovs.

Aizdomās turamie uzsvēra, ka tagad baidās par savām dzīvībām.

"Mēs nevaram ārā iziet, mēs baidāmies, mēs raizējamies… Par sevi, par dzīvību, par saviem tuviniekiem, par cilvēkiem, kuri mūs pazīst," — norādīja Boširovs.

Atbrauca "paballēties"

Lielbritānijā Boširovs un Petrovs ieradās kā tūristi. "No paša sākuma mēs plānojām ierasties Londonā un paballēties, rupji runājot. Tas nebija biznesa brauciens. Mēs saplānojām visu tā, ka mēs gan Londonā pabūsim, gan uz Solsberiju aizbrauksim. Protams, tam visam bija jānotiek vienā dienā," — pateica Petrovs.

Подозреваемые в попытке убийства Сергея Скрипаля и его дочери Юлии в Солсбери Александр Петров и Руслан Боширов - Sputnik Latvija
RT pastāstīja par britu medijos aprakstīto "Skripaļu saindētāju"

Aizbraukt uz Solsberiju viņiem ieteica draugi. Viņi ieradās turp 3. martā, taču pastaigāja pa pilsētu ne vairāk kā pusstundu – laikapstākļi ilgstošai pastaigai nebija piemēroti: Solsberijā bija pārklāta ar sniegu.

Kur atrodas Skripaļu māja, Boširovs un Petrovs nezina — "varbūt arī gājām garām, varbūt arī nē". Turklāt, "kamēr nesākās šis murgs", viņi būtībā neko nezināja par Skripaļiem.

Nākamajā dienā, 4. martā, viņi atgriezās Solsberijā, lai aplūkotu apskates vietas, tostarp, Old Sarum un katedrāli.

"Katedrāle ir ļoti skaista, tur ir ļoti daudz tūristu," — pastāstīja Boširovs.

Normāli veči un sieviešu smaržas

Aleksandrs Petrovs un Ruslans Boširovs noliedz, ka viņiem līdzi bijušas Nina Ricci smaržas – tas ir viens no britu puses "lietiskajiem pierādījumiem".

"Normāliem večiem vedāt līdzi sieviešu smaržas – vai tas nav muļķīgi?" — uzdeva retorisku jautājumu Petrovs.

Viņš uzsvēra, ka muita pārbauda mantas – un robežsargiem rastos jautājumi, ja viņi atrastu šādas smaržas vīriešu bagāžā.

Tieši tāpat aizdomās turamie noliedz, ka viņiem būtu bijusi līdzi kaut kāda indīga viela.

Abi Krievijas pilsoņi noliedz saikni ar GIP – viņi ir uzņēmēji, strādā fitnesa industrijā. Konkrētu darba vietu viņi nenosauca.

"Vienkārši, ja mēs tagad pastāstīsim par mūsu biznesu, tad cietīs cilvēki, ar kuriem mēs strādājam, un mēs to nevēlamies," — atzīmēja Petrovs.

Putina aicinājums

Boširovs un Petrovs nolēma sniegt interviju medijiem pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina aicinājuma 12. septembrī.

Sākotnēji viņi plānoja publicēt video uzrunu Internetā.

"Mēs iepriekš neesam saskarušies ar medijiem, un būtu vieglāk pastāstīt par visu Internetā," — pastāstīja Petrovs.

Taču pēc prezidenta uzrunas viņi nolēma tomēr sazināties ar medijiem.

Petrovs un Boširovs nezina, ko darīt tālāk – viņi vienkārši vēlas, lai viņus liktu mierā.

Skripaļa lieta

Iepriekš vēstīts, ka 4. martā Solsberijas pilsētā Lielbritānijā tika atrasti Krievijas izlūkdienestu kādreizējais darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Viņi bija bez samaņas. Britu varasiestādes bez jebkādiem pierādījumiem nekavējoties apsūdzēja Krieviju par ķīmisko ieroču pielietošanu un sacēla lielu starptautisko skandālu, kam sekoja Krievijas diplomātu izraidīšana no vairākām valstīm.

Maskava kategoriski noliedz minētās apsūdzības. Krievijas ĀM nosūtījusi jau aptuveni 60 diplomātiskās notas ar prasību dāvāt piekļuvi izmeklēšanai un cietušajiem Krievijas pilsoņiem, kā arī tiesiskās palīdzības pieprasījumus un sadarbības piedāvājumus, tostarp arī par kopīgu izmeklēšanu, taču britu valdības iestādes līdz šim nav sniegušas nekādu atbildi.

Ziņu lente
0