Polijas senatoram liek izstāties no partijas Sputnik intervijas dēļ

© Sputnik / Philip Klimashevsky / Pāriet pie mediju bankasPolijas karogs
Polijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Mačejs Grubskis pastāstīja sarunā ar aģentūru, ka ar cieņu attiecas pret Krievijas prezidentu un uzskata, ka Varšavai jābūt ieinteresētai attiecību uzlabošanā ar Maskavu.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Polijas lielākā opozīcijas partija "Pilsoņu platforma" apturējusi senatora Mačeja Grubska dalību pēc viņa intervijas aģentūrai Sputnik Polska, vēsta RIA Novosti.

Kā paziņojis "Pilsoņu platformas" preses sekretārs Lukašs Abgarovičs, partijas sabiedrība ir dziļi sašutusi sakarā ar to, ka Grubskis atļāvās "runāt kā Putins".

Parīze - Sputnik Latvija
Francija ievieš cenzūru. Kāpēc Makrons bīstas no RT un Sputnik

Pēc Abgaroviča apgalvotā, politiķis nodemonstrēja uzskatus, kuri rada kaitējumu Polijas nacionālajām interesēm.

"Pirmkārt, tā ir galēja bezatbildība — demonstrēt šāda veida uzskatus, savukārt, otrkārt, tas ir idiotisms — būdams parlamentārietis, sarunāties ar Sputnik," paziņoja "Pilsoņu platformas" preses sekretārs izdevumam Onet Wiadomosci.

Atbildes kārtā Grubskis paziņoja, ka pirmdien pats iesniegs iesniegumu par izstāšanos no partijas.

Iepriekš sarunā ar aģentūru Sputnik Polska politiķis paziņoja, ka neuzskata Krieviju par ienaidnieku. Tāpat, pēc viņa domām, Polijas varasiestādes ir ieinteresētas attiecību uzlabošanā ar Maskavu.

Kā pastāstīja Grubskis, viņu "ļoti iespaidojis" Krievijas prezidents Vladimirs Putins, un viņam ir "pret viņu pilna cieņa".

"Patiesībā tas ir ļoti gudrs vadītājs, ģeniāls ģeopolitiķis. Viņš ievēro Krievijas intereses dažādās pasaules malās un dara to labākajā veidā," uzskata senators.

Tāpat, kā atzīmēja politiķis, aģentūra Sputnik sniedz alternatīvu skatījumu uz pasaulē izveidojušos situāciju.    

Ziņu lente
0