Video

Hokeja kluba "Lokomotiv" traģēdija: pagājuši 7 gadi kopš Jak-42 katastrofas brīža

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katastrofa, kura aiznesusi Jaroslavļas "Lokomotiv" kluba hokejistu dzīvības, notika 2011. gada 7. septembrī.

Lidmašīna Jak-42, uz kuras klāja atradās Jaroslavļas hokeja kluba "Lokomotiv" spēlētāji un administrācija, cieta katastrofā 2011. gada 7. septembrī — pirms 7 gadiem. Lidmašīna veica starptautisko čārterreisu AKY 9633 maršrutā Jaroslavļa — Minska.

Katastrofa notika burtiski dažas sekundes pēc pacelšanās. Ierastajos meteoroloģiskajos apstākļos lidmašīna uzsāka pacelšanos pa aerodroma "Tunošna" skrejceļu Jaroslavļā un noskrēja ārpus skrejceļa joslas. Pacelšanos lidmašīna veica no zemes.

Pēc tam lidmašīna uzņēma ne vairāk kā 5-6 metru augstumu un sadūrās ar radiolokatoru, pēc kā ietriecās zemē Tunošonkas upes krastā un sabruka. Daļa Jak-42 atlūzu un astes daļa iegāzās ūdenī.

Katastrofas rezultātā bojā gāja 36 pasažieri un 8 ekipāžas locekļi. Izdzīvoja divi — hokejists Aleksandrs Gaļimovs un aviācijas un audiotehniskās apkalpošanas inženieris Aleksandrs Sizovs. Pēc 10 dienām no gūtajiem apdegumiem un traumām slimnīcā nomira Gaļimovs.

Oficiālo katastrofas izmeklēšanu veica Starpvalstu aviācijas komiteja (SAK). Izmeklēšana nonāca pie secinājuma, ka traģēdija notikusi pilotu vainas dēļ.    

Ziņu lente
0