BDR Maķedonijā sajauca Latvijas un Austrijas karogus: Pabriks redz savu nopelnu

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas karogi
Latvijas karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Austrijas kancleri Sebastjanu Kurcu Skopjē sveica ar Latvijas karogu; varbūt, tā ir dāvana simtgadē, ironizē sociālajos tīklos.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Austrijas kanclera Sebastjana Kurca vizītes laikā BDR Maķedonijā viņu sveica ar Latvijas karogu, Austrija karoga vietā.

Fotogrāfija no sveikšanas ceremonijas publicēja telekanāls LTV.

Kā skaidro LTV, kļūdu pamanīja Austrijas žurnālisti, kuri atspoguļoja vizīti. Viņi paziņoja par to valdības pārstāvjiem, taču oficiāla reakcija nesekoja.

​Twitter lietotājs Gints Knoks ironizē, ka tā, acīmredzot, ir BDR Maķedonijas dāvana Latvijas simtgadē.

"Beidzot TAS ir noticis!" raksta Knoks.

​Savukārt eirodeputāts Artis Pabriks saskata notikušajā savu nopelnu.

"Varbūt, pateicoties mūsu labajām attiecībām ko iedibināju ar BDR Maķedonijas ĀM pirms gadiem 12," raksta Pabriks.

​Daudzi lietotāji pamanīja, ka BDR Maķedonijas protokolētāji neizkāra Latvijas karogu, bet gan sakrustoja Austrijas un Latvijas simbolus — proporcijas atgādina Latvijas karogu, savukārt krāsa paņemta no Austrijas.

"Diemžēl krāsa nav karmīnsarkana! Tas nav PANTONE 201C (starptautiskā krāsu klasifikācija — red. piez.). Nē, tā nav Riodežaneiro," raksta Andris Kļava.

​Latvijas karogs ir taisnstūra audums ar trim horizontālām strīpām — karmīnsarkanu, baltu un atkal karmīnsarkanu, kuru platum attiecās kā 2:1:2. karoga garuma attiecība pret tā platumu — divi pret vienu. Austrijas karogs ir sarkans-balts-sarkans, visas strīpas tajā ir vienādā platumā.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 6. septembrī Latvijas Saeima pastiprināja sodu par karoga zaimošanu vai necieņas izrādīšanu pret jebkādu tā attēlošanu.

Ziņu lente
0