Kā vienmēr, vienkopus: Merkele tiksies ar Baltijas līderiem

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasVācijas kanclere Angela Merkele
Vācijas kanclere Angela Merkele - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas un Baltijas valstu līderi apspriedīs ES atbildi migrācijas izaicinājumiem, Lielbritānijas izstāšanās procesu no ES, jauno bloka daudzu gadu budžetu un citus jautājumus.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Vācijas kanclere Angela Merkele 14. septembrī ieradīsies Viļņā, kur rīkos pārrunas ar Lietuvas, Latvijas un Igaunijas līderiem, paziņoja Vācijas valdības oficiālais pārstāvis Štefens Zeiberts, vēsta RIA Novosti.

Vienas dienas Vācijas kancleres vizītei Lietuvas galvaspilsētā būs lietišķs raksturs. Merkele grasās apspriest ar Lietuvas prezidenti un Latvijas un Igaunijas valdību vadītājiem abpusējos, reģionālos un Eiropas politiskos tematus un drošības jautājumus.

Tāpat Merkele apmeklēs Ruklā dislocēto NATO Starptautisko bataljonu, kuru vada Vācija.

Мигранты с Ближнего Востока в Стамбуле - Sputnik Latvija
Politika
Vācija sāk nosūtīt bēgļus atpakaļ uz ES valstīm

Tā būs trešā kancleres vizīte Lietuvā.

Rietumvalstu līderi nereti rīko tikšanās ar Baltijas valstu prezidentiem un valdību vadītājiem vienkopus. Tā, piemēram, "vēsturiskā" ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās ar Kersti Kaljulaidi, Daļu Gribauskaiti un Raimondu Vējoni šī gada aprīlī arī bija savstarpēja.

Šo praksi atsevišķi politiķi uzskata par pazemojošu Latvijai, Lietuvai un Igaunijai. Tostarp, Saeimas deputāts, Saeimas Ārlietu komisijas sekretārs Sergejs Potapkin atzīmēja, lai cik daudz arī nerunātu par Baltijas valstu vienotību, braukt uz tikšanām ar Rietumu kolēģiem grupā ir pazemojoši.

"Prakse uzņemt prezidentus vairumā, protams, neliecina ne par kādu vienlīdzīgu attieksmi pret visām valstīm un tautām. Un lai kā ārpolitikas iestādes censtos pārvērst pazemojumu triumfā, stāstot par Baltijas vienotību, šī prakse, kam mēs paši esam piekrituši, pirmkārt, liecina par to, kādu vietu mums ir izvēlējušies mūsu prezidenti," uzskata Potapkins.    

Ziņu lente
0