Sauss un silts: sinoptiķi pastāstījuši par laikapstākļiem Latvijā brīvdienās

© Sputnik / Сычева ИринаBaravika
Baravika - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamnedēļ Latvijā iestāsies meteoroloģiskais rudens, taču šīs brīvdienas būs siltas un sausas, sola sinoptiķi.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Piektdien Latvijā bija mainīgs mākoņu daudzums, Kurzemē bija neliels lietus. Pūta mērens vējš, naktī dažviet bijusi migla. Temperatūra naktī svārstījās no +10…+16 grādiem, dienā +21…+28, stāsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un hidrometeoroloģijas centrā.

​Arī šodien valstī laikapstākļus noteiks augstā spiediena zona, tātad būtiski nokrišņi atkal nav gaidāmi, taču otrajā no rīta vietām iespējama migla. Pūtīs mērens vējš, temperatūra naktī +10…+15 grādi (piekrastē +14…+16), savukārt dienā laikapstākļi priecēs ar vasarīgu karstumu līdz +27…+28 grādiem siltuma centrālajos un dienvidu rajonos.

Вентилятор - Sputnik Latvija
Laikapstākļi Latvijā: sinoptiķi pastāstīja, kad atgriezīsies karstums

Siltās un saulainās nedēļas nogales varētu sabojāt ciklons, kurš pietuvosies Latvijai jau svētdien. Mākoņu daudzums palielināsies, atsevišķos rajonos gaidāms lietus, savukārt pirmdien gaidāms pat pērkona negaiss ar lietu.

Pirmdien vējš mainīsies uz dienvidrietumu un sāks pieņemties spēkā. Latvijā ienāks aukstā gaisa masas — pirmdien dienā gaidāmi vien +12…+17 grādi.

Nedēļas vidū un otrajā pusē īpašas pārmaiņas nav gaidāmas — aktīvais ciklons turpinās noteikt laikapstākļus Latvijā. Gaidāmi mainīgi laikapstākļi, ar lietu, kurš atsevišķās dienās būs īpaši stiprs. Rietumu vējš, brāzmās līdz 15-18 m/s. Gaisa temperatūra nedēļas otrajā pusē īpaši neizmainīsies, taču var cerēt, ka atsevišķās dienās termometra stabiņš tomēr pacelsies mazliet augstāk par +20 grādiem.    

Ziņu lente
0