Amerikāņi grasās pārsteigt itāļus ar savu kafiju

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasВывеска кафе "Старбакс".
Вывеска кафе Старбакс. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijas iedzīvotājiem kafija sen kļuvusi par nacionālo dzērienu, restorānu un kafejnīcu īpašnieki ir pārliecināti, ka vietējos būs grūti iekārdināt ar amerikāņu dzēriena variantu.

RĪGA, 7. septembris – Sputnik. Amerikas kafejnīcu tīkls Starbucks paziņojis par savas labākās kafejnīcas atvēršanu Milānā, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Tīkla dibinātājs, kuram ir savas iestādes daudzās pasaules valstīs, Hovards Šulcs atvēra savu pirmo kafejnīcu, smeļoties iedvesmu tieši no itāļu espreso bāriem. Šobrīd pasaulē ir atvērts vairāk nekā 25 tūkstoši tīkla kafejnīcu. Amerikāņu "itāļu gaumē" pagatavotās kafijas iekaroto valstu vidū ir gan Krievija, gan Ķīna.

Kafija - Sputnik Latvija
Pētnieks kliedē vecos mītus – kafija ir veselīgāka par tēju

aču pašā Itālijā nevienas Starbucks kafejnīcas joprojām nav – konkurēt ar itāļiem kafijas pagatavošanā Šulcs nebija gatavs. Kafejnīca, kuru tomēr nolēma atvērt, atradīsies netālu no Milānas katedrāles, savukārt kafija tajā maksās gandrīz divreiz dārgāk nekā vietējās itāļu kafejnīcās.

Euronews citē kādas Milānas kafejnīcas īpašnieku Džuzepi, kurš ir pārliecināts, ka dārgajai amerikāņu kafijai neizdosies iekarot itāļus. Saskaņā ar Italiana Pubblici Esercizi organizācijas datiem valstī darbojas apmēram 150 tūkstoši kafejnīcu, kurās espreso tasītes vērtība ir apmēram viens eiro.

Vēl 2014. gadā tīkls paziņoja par gatavību atvērt kafejnīcas vienlaikus vairākās itāļu pilsētās gan valsts ziemeļos, gan dienvidos. Taču toreiz ambiciozie plāni netika realizēti. Šoreiz ideju tomēr plāno īstenot dzīvē, savukārt itāļus grasās iekarot ar iespēju pavērot kafijas pagatavošanas procesu un pupiņu apcepšanu milzīgā telpā, tā vietā, lai ierastā veidā izdzertu tasīti kafijas ikdienas steigā.

Ziņu lente
0