Internets varētu "salūzt" pēc 11. oktobra

© Foto : pixabayДевушка с ноутбуком
Девушка с ноутбуком - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc pirmās domēnu nosaukumu sistēmas aizsardzības uzstādījumu atjaunināšanas lietotāji varētu saskarties ar pieejas problēmām daļai mājaslapu.

RĪGA, 6. septembris – Sputnik. Domēnu nosaukumu un IP adrešu pārvaldes korporācija (ICANN) brīdina par iespējamām pieejas problēmām daļai mājaslapu pēc 11. oktobra, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Eiroparlaments - Sputnik Latvija
Eiroparlaments nobalsojis par Interneta brīvību

ICANN plāno veikt vēsturē pirmo kriptogrāfisko atslēgu jeb domēnu nosaukumu sistēmas aizsardzības nomaiņu. Pāreja uz jaunajām atslēgām notiks 11. oktobrī.

Vēsturē pirmais atjauninājums varētu novest pie dažām problēmām: ICANN brīdina, ka neliels Interneta lietotāju procents izjutīs grūtības domēnu nosaukumu atļaujas piešķiršanas laikā, jeb ar pieeju portāliem.

Kādu laiku varētu ilgt traucējumi ar Interneta piekļuvi, un, vai pārejas datums uz jaunām atslēgām netiks mainīts, pagaidām nav zināms.

Pirmkārt, atjauninājumu gadījumā ar Interneta pieejas problēmām varētu saskarties DNSSEC paplašinājuma lietotāji jeb ceturtā daļa pasaules Tīmekļa lietotāju. Korporācijā cenšas mazināt iespējamās negatīvās sekas, taču viņi nevar pilnībā izslēgt traucējumu varbūtību.

Ziņu lente
0