Latvietis un Igaunis ar katamarānu veduši britu pensionārus un kokaīnu

CC0 / pixabay / Kokaīns
Kokaīns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas un Īrijas kopīgās operācijas laikā arestēts kapteinis no Igaunijas, jūrnieks no Latvijas un pustonna kokaīna.

RĪGA, 3. septembris — Sputnik. Īrijas aizsardzības spēki aizturējuši Latvijas, Igaunijas, Lielbritānijas un Nīderlandes pilsoņus jūrā pie Kornvolas krasta; viņu katamarānā atrasta tonna kokaīna, vēsta Irish Times.

Abu valstu kopīgā operācijā piedalījās Lielbritānijas robežkontroles spēki, Lielbritānijas Nacionālā noziedzības apkarošanas aģentūra, Īrijas JKS kuģis un Lielbritānijas robežsardzes kuģis, kā arī Aviācijas korpusa lidmašīna.

Domājams, narkotikas tika vestas uz ostu Anglijas dienvidos.

​Pieci cilvēki, kas atradās katamarānā, piektdien Bristolē stājās tiesas priekšā par narkotiku tirdzniecību. Viņu vidū divi briti vecumā no 60 līdz 63 gadiem, katamarāna kapteinis (48 gadi) no Igaunijas un divi ekipāžas locekļi — 20 gadus vecs latvietis un 27 gadus vecs Nīderlandes pilsonis. Visi četri aizturēti līdz nākamajai tiesas sēdei, kas notiks 4. oktobrī Bristolē.

Ziņots, ka katamarāns novērots, kad tas vēl atradies Īrijas ūdeņos, bet operācija sākusies tikai tad, kad kuģis iegājis Lielbritānijas teritoriālajos ūdeņos.    

Ziņu lente
0