Politika

"Vārda brīvība nav absolūta": premjera kandidātu sodīs par publikācijām sociālajos tīklos

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pats KPV LV premjera amata kandidāts Aldis Gobzems ir pārliecināts, ka disciplinārlieta pret viņu uzsākta par patiesību, savukārt izmeklēt derētu nogalināta administratora Bunkus un ar viņu saistīto politiķu "mafijas shēmas".

RĪGA, 30. augusts – Sputnik. Alda Gobzema priekšvēlēšanu publikācijas varētu izmaksāt viņam advokāta licenci, raksta portāls Skaties.lv. Kopš brīža, kad Gobzems kļuva par "klauna" Artusa Kaimiņa partijas premjera amata kandidātu, viņš vairākkārt apsūdzējis vairākus bijušos un esošos politiķus, ka viņi piedalījušies nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus korupcijas shēmās, raksturojot viņus kā "mafiju".

Mārtiņa Bunkus slepkavības vietā - Sputnik Latvija
"Bunkus lietā" atklājas arvien jaunākas detaļas

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Bunkus tika nošauts maija beigās pie Brāļu kapiem, Rīgā. Viņš tika nošauts no autofurgona, ko vēlāk netālu tika atrasts sadedzināts. Daudziem šī skaļā slepkavība atgādināja attiecību kārtošanu deviņdesmito gadu stilā.

Bunkus ģimene un viņa kolēģi uzskata Gobzema publikācijas par provokāciju. Viņi vērsās Zvērināto advokātu padomē, kas 28. augustā nolēma uzsākt pret Gobzemu disciplinārlietu.

"Ir skaidrs, ka vārda brīvība nav absolūta, tai ir robežas. Šajā gadījumā Gobzema kungs, izmantojot savu vārda brīvību, ir pārkāpis tās robežas, kuras advokātam publiskajā komunikācijā uzliek ētikas kodekss," —paskaidroja Zvērināto advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Lieta nodota disciplinārās kolēģijas izskatīšanai, kurai tuvāko divu mēnešu laikā jāizlemj, kā sodīt Gobzemu – vai nu nesodīt, vai arī ar brīdinājumu, atstādināšanu no darba vai arī vispār ar izslēgšanu no advokātu saraksta.

Pats Gobzems ir pārliecināts, ka viņu cenšas sodīt par taisnību.

"Par patiesības teikšanu tagad aizmuguriski rosina lietas? Nezināju. Biju domājis, ka lietas rosina par noziegumiem, kuros Bunkus ar partneriem izzaga miljonus Aston Martiniem un sievu azartspēļu vajadzību apmierināšanai," — paziņoja Gobzems.

Viņš ir pārliecināts, ka, ja KPV LV uzvarēs vēlēšanās, nekādas lietas un "mutes aizbāšana" viņam nedraudēs.

Rozenbergs norāda, ka Gobzema lietas padomes sēde vienu reizi jau tika atlikta, lai viņš varētu ierasties un sniegt savus paskaidrojumus. Pirmo reizi Gobzems attaisnoja neierašanos ar to, ka viņam bija jātiekas ar vēlētājiem Latgalē. Šoreiz viņš paziņoja, ka atrodas atvaļinājumā un atkal nevarēšot ierasties.

"Lai tas nepārvērstos par farsu, mēs izskatījām šo jautājumu bez viņa klātbūtnes. Uz sēdi viņš tika aicināts atkārtoti. Turklāt absolūtā vairumā gadījumu šie jautājumi tiek izskatīti, neaicinot advokātu klātienē savu viedokļa paušanai. Tātad Gobzema kungam šī iespēja tika piedāvāta, viņš divas reizes to nevēlējās izmantot," — uzsvēra Rozenbergs.

Депутат Сейма Артусc Кайминьш - Sputnik Latvija
Politika
Jūlija reitingi: Kaimiņa aizturēšana padarījusi populārāku viņa partiju

Aldis Gobzems ir vienīgais premjerministra amata kandidāts, kurš līdz šim ne reizi nav piedalījies vēlēšanās. Slavenību viņš ieguva, kad pārstāvēja tiesā dažus cietušos lielveikala Maxima jumta sabrukšanas laikā Rīgas Zolitūdes mikrorajonā 2013. gada novembrī.

Partijā KPV LV viņš iestājās vien pāris dienas pirms izvirzīšanas premjera amatam. Eksperti viennozīmīgi paziņo, ka šo amatu Gobzems nepanāks, jo KPV LV cerības iekļūt valdošajā koalīcijā ir ārkārtīgi mazas. Tai pat laikā viņi neizslēdz, ka veiksmīgas notikumu sakritības gadījumā partija varētu iekļūt jaunajā Saeimā, tātad, arī Gobzemam ir iespējas iegūt deputāta mandātu.

Ziņu lente
0