Daba palīdzējusi franču māksliniekam izgleznot Ziemeļu fortu Liepājā

© Facebook / LiepājaРисунок французского художника Al Sticking на территории северных фортов в Лиепае
Рисунок французского художника Al Sticking на территории северных фортов в Лиепае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Ziemeļu forta sienas Liepājā tagad attēlota Svētās Annas baznīcas draudzes vecāka gadagājuma dalībniece, kur skatās jūrā.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Franču mākslinieks ar segvārdu Al Sticking uzgleznojis uz viena no Ziemeļu forta bunkuriem sienas vecāka gadagājuma sievieti, kuras skats vēršas uz jūru, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Al Sticking ceļo pa Eiropas vēsturiskajām vietām un zīmē gleznas, smeļoties iedvesmu no braucienā redzētā.

Pēc mākslinieka sacītā, nejauša iepazīšanās ar Liepājas iedzīvotāju ārzemju braucienā noveda viņu pie domas atbraukt uz šo pilsētu. 2018. gada augustā viņš apmeklēja Liepāju un Svētās Annas baznīcā pamanīja sievieti, kuras tēls tik ļoti viņu aizkustināja, ka viņam sagribējās iemūžināt viņu savā darbā. Ar Liepājas pašvaldības atbalstu viņš uzgleznoja šīs sievietes portretu uz kādas Ziemeļu fortu drupu betona sienas.

Iepazīšanās ar vietējiem iedzīvotājiem veicinājusi to, lai šis projekts tiktu īstenots pēc iespējas ātrāk – saskaņot atļauju vietējā domē, uzgleznot pašu portretu.

Franču mākslinieks viesojās pilsētā nedēļu, divas dienas no šī laika viņš pavadīja jūras krastā.

"Es satiku lieliskus cilvēkus. Man ļoti patika strādāt, kad blakus viļņi triecas pret bunkuriem. Redzam, kā daba var iznīcināt kara laika celtnes. Tai ir vismilzīgākais spēks, tikai lielai daļai cilvēku mūsdienās tas nerūp. Es pateicos dabai, ka tā man ļāva tur gleznot bez sarežģījumiem — jūra nepietuvojās trepēm, kamēr es tur strādāju, taču pēc tam tā vieta tika pārklāta ar ūdeni," — pastāstīja mākslinieks.

Ziņu lente
0