Politika

Kaimiņš: KPV LV izveidos nākamo valdību

© BaltnewsДепутат Сейма Латвии Артус Кайминьш (справа)
Депутат Сейма Латвии Артус Кайминьш (справа) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņai" jāizpilda daži nosacījumi lai piedalītos nākamās valdības koalīcijā ar KPV LV partiju.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. KPV LV partija iekļūs Saeimā un izvedos nākamo valdību, paredz šī politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš intervijā Latvijas Radio.

Saskaņā ar svaigāko politisko partiju reitingu, KPV LV saglabā trešo vietu populārāko politisko spēku topā (7,5% vēlētāju gatavi atdot savu balsi par šo partiju). Populārāka ir tikai Zaļo un zemnieku savienība (otrā vieta, 11,5%) un daudzu mēnešu reitinga līdere, "Saskaņa" (21,5%).

Artus Kaimiņš - Sputnik Latvija
"Visus izbesīja": latvieši par Artusa Kaimiņa partijas skandālu

Kaimiņš ir pārliecināts, ka gaidāmās 13. Saeimas vēlēšanas nesīs "ļoti labus rezultātus" viņa partijai, un tieši tā izveidos jauno valdību. Uz jautājumu par to, ar kādām partijām KPV LV būs gatava sadarboties, partijas līderis paziņoja: tas būs atkarīgs no tā, cik lielā mērā potenciālie partneri būs gatavi izpildīt KPV LV priekšvēlēšanu kampaņas punktus.

Pēdējā laikā arvien biežāk tiek pausts uzskats par to, ka "Saskaņa" izveidos koalīciju Saeimā ar KPV LV, taču uz jautājumu par to, cik lielā mērā tas ir iespējams, Kaimiņš paziņoja, ka nevar šajā gadījumā atbildēt "jā" vai "nē". Saskaņā ar viņa vērtējumu, "Saskaņa" šobrīd izskatās pēc kaut kā līdzīga politiskajam spēkam ar divām sejām vai divu galvu pūķim: vienai galvai ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina seja, savukārt otra seja pārstāv Latvijas krievvalodīgos iedzīvotājus.

Uz precizējošo jautājumu, vai tādā gadījumā KPV LV varētu sadarboties tikai ar vienu no šīm "Saskaņas" sejām, Kaimiņš atbildēja noliedzoši. Viņš paskaidroja: sākumā jāsagaida vēlēšanu rezultāti, jāsaprot, kas no "Saskaņas" kandidātiem ir izsvītrots (šīs partijas sarakstos, pēc viņa domām, kā nekad ir daudz kandidātu, kuri iepriekš bijuši "Vienotības" sastāvā). Turklāt "Saskaņai" jāizpilda tās "mājasdarbs": nosaukt Krimas iekļaušanu Krievijas sastāvā par okupāciju un jāatzīst Latvijas "okupācija" XX gadsimta vidū, kā arī jāatbalsta mācības skolās tikai latviešu valodā.

Депутат Сейма Артусc Кайминьш - Sputnik Latvija
Politika
Jūlija reitingi: Kaimiņa aizturēšana padarījusi populārāku viņa partiju

Pašai KPV LV, pēc Kaimiņa sacītā, ir saraksts ar 13 neatliekamiem uzdevumiem: partija tiecas izbeigt esošo "komunistu un pēckomunistu režīmu varai, izveidot sešus ministru amatus ar sekretariātiem (esošās valdības aparāta vietā) un samazināt valsts aparātu. KPV LV strādās pie tā, lai Latvijā atgrieztos vismaz daļa cilvēku, kuri aizbraukuši labākas dzīves meklējumos uz ārzemēm. Taču ko tieši partija izdarīs šo uzdevumu izpildīšanai, Kaimiņš nepaziņoja.

Uz jautājumu, kādam amatam viņš pats pretendēs nākošajā Saeimā un valdībā, deputāts atbildēja: viņš grasās turpināt darbu parlamentā un piedalīties tā komisijās. Kaimiņš neizslēdz, ka perspektīvā varētu piedalīties komisijā, kurai ir ietekme uz masu medijiem, piemēram, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā. Viņa mērķis ir izvest sabiedrisko medijus no reklāmas tirgus.

Ziņu lente
0