ES aviokompānija grasās atvērt servisa centru Latvijā

© Sputnik / Rodion ProcaСамолет, архивное фото
Самолет, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Andris Ozols ir pārliecināts, ka Latvija ir pievilcīga ārzemju investīcijām.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Latvija paliek pievilcīga ārzemju investoriem, paziņoja LTV ēterā Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols. Drīzumā Latvijā savu apkalpošanas centru grasās atvērt kāds Eiropas aviopārvadātājs, paziņoja viņš.

"Kāda ļoti svarīga Eiropas aviokompānija atvērs šeit pakalpojumu centru," — pateica Ozols, pagaidām negribot atklāt šī investora vārdu.

Магазин IKEA в Риге - Sputnik Latvija
Atlaižu nebūs: IKEA iekārtojas uz dzīvi Rīgā

Viņš atzīmēja, ka šāda darba devēja parādīšanās uzreiz dos latviešiem simtiem darba vietu. Ozols uzsvēra, ka aviokompānija nav zemo cenu aviolīnija. Pēc aģentūras vadītāja domām, Latvija ir pievilcīga ārzemju investoriem, par to liecina gan šī aviopārvadātāja plāni, gan IKEA atnākšana.

Andris Ozols atzina, ka pakalpojumu joma Latvijā sastāda vairāk nekā 70% no IKP: tas ir tādu nozaru ieguldījums kā tranzīts un loģistika, tūrisms, banku sektors, kā arī IT pakalpojumi.

Uz jautājumu, vai pakalpojumu jomas attīstību nepasliktinās krīze banku sektorā, kas saistīta ar pārmetumiem Latvijai nepietiekamā finanšu iestāžu uzraudzībā un līdzekļu atmazgāšanā, aģentūras direktors paziņoja: "Pēc ABLV Bank notikumiem eksportieriem bija zināmas grūtības ar "naudas plūsmas ātrumu", taču tagad situācija ir uzlabojusies."

Работники банка ABLV собрались вместе для прощальной фотографии - Sputnik Latvija
Bernis: ABLV Bank sagrauta, reputācija sabojāta – kādam par to ir jāatbild

Atgādināsim, ka 13. februārī ASV Finanšu ministrijas struktūra Finanšu noziegumu novēršanas tīkls FinCEN paziņoja, ka tur aizdomās Latvijas banku ABLV par naudas atmazgāšanu un ieteica bloķēt tās korespondētājkontus dolāros. Turklāt FinCEN norādīja, ka ABLV uzpirkusi ierēdņus. Banka apsūdzības raksturoja kā kliedzošus apmelojumus.

Eiropas Centrālā Banka (ECB) pieņēma lēmumu neglābt banku un uzsākt tās likvidācijas procesu. FKTK, pildot ECB instrukcijas, kopš 19. februāra ieviesa ierobežojumus maksājumu operācijām ABLV Bank, savukārt naktī uz 24. februāri, ņemot vērā to, ka ECB nelika atcelt bankai noteiktos ierobežojumus, pieņēma lēmumu par noguldījumu nepieejamību, lai nodrošinātu garantēto atlīdzinājumu izmaksāšanu bankas klientiem.

Ziņu lente
0