Uzņēmējs iesniedzis tiesā prasību pret Lietuvu par desmit miljoniem eiro

© Foto : ЗАО «Струнные технологии»Городской транспорт SkyWay
Городской транспорт SkyWay - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānijas SkyWay īpašnieks pieprasījis kompensēt zaudējumus par to, ka pret viņu Lietuvā ierosinātā krimināllieta atsviedusi viņa biznesu pagātnē.

RĪGA, 28. augusts — Sputnik. Kompānijas SkyWay dibinātājs Anatolijs Juņickis iesniedzis tiesā prasību pret Lietuvas Ģenerālprokuratūru un Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienestu par summu desmit miljonu eiro apmērā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz kompānijas preses dienestu.

Uzņēmējs paziņoja, ka Lietuvas varasiestāžu pretenzijas atsviedušas viņa biznesu atpakaļ par diviem gadiem.

Лавандовое поле в окрестностях села Тургеневка Бахчисарайского района Крыма. - Sputnik Latvija
Euractiv: fermeri iesūdzējuši tiesā Eiropas Savienību globālās sasilšanas dēļ

Juņickis apsūdzēja ne tikai Lietuvas varasiestādes. Uzņēmējs pārmeta skeptisku attieksmi pret viņa projektu arī Baltkrievijas Zinatņu akadēmijai. Biznesmeņa uzbrukumus izpelnījušies arī baltkrievu mediji, kuri par kompāniju atsaucās negatīvi.

2014. gadā Lietuvas Banka informēja, ka Juņickis nodarbojas ar krāpniecību. Viņa īpašumi tika konfiscēti, un Juņicka ģimene pārcēlās uz Baltkrieviju.

Lietuva sāka izmeklēšanu pret kompāniju SkyWay. Tā ilga trīs gadus, un šajā laikā izmeklētājiem neizdevās savākt uzņēmēja vainas pierādījumus.

Šajā laikā Baltkrievijā netālu no Marjina Gorka pilsētas kompānija SkyWay uzbūvēja "EkoTehnoParku" ar četru tipu ceļu struktūru, testēja un sertificēja četru tipu ritošos sastāvus, kā arī pārbaudīja jaunos paraugus. Patlaban tiek būvēta piektā ceļu struktūra.

Kompānija SkyWay strādā pie ātrgaitas "stīgu transporta" projekta. Sliede-stīga ir iepriekš nospriegotu tērauda stiepļu kūlis ar betonu aizpildītā korpusā. Pats transports pacelts vairāku metru augstumā virs zemes.

Juņickis norādīja, ka šī transporta ātrums sasniegs 500 kilometrus stundā ārpus pilsētas un 150 kilometrus stundā pilsētā.

Projekts tiek izstrādāts jau desmit gadus, taču līdz šim vēl neviens tehnikas paraugs netiek piedāvāts pārdošanai.    

Ziņu lente
0