Viedoklis

ASV Valsts departaments vingrinās asprātībās. Iznāk ne īpaši labi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protams, politikā nav vietas troļļošanai, taču dažkārt joks izdodas. Valsts departaments pamēģināja... laikam... Neizdevās.

Humors, it īpaši politiskais, ir smalka lieta, nebūt ne visiem tas izdodas. Asprātību demonstrēt mēģinājis arī ASV Valsts departaments, raksta radio Sputnik autors Kirils Bakejevs.

Valsts departaments ieviesis jaunu amatu — vecākais padomnieks Krievijas kaitīgās darbības un tendenču jautājumos (Senior advisor for Russian malign activities and trends). Saīsinājumā iznāk abreviatūra SARMAT. Tāds pats nosaukums — "Sarmat" — piešķirts Krievijas starpkontinentālajai ballistiskajai raķetei, ar ko valsts prezidents Vladimirs Putins iepazīstināja savā vēstījumā Federālajai sapulcei martā. Telekanāls CNBC izteica pieņēmumu, ka amerikāņu ierēdņi nolēmuši organizēt trollingu Krievijai.

kaķītis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM atzinusies, kurš un kas tai apnicis

Sak, jums — raķete, bet mums — īsts vecākais padomnieks. Tiesa, nekas daudz par amatu nav zināms — teju vai tikai vidēji asprātigais nosaukums. Kas ieņems posteni? Cik nozīmīgs tas būs resora iekšējā struktūrā? Ar ko šis cilvēks nodarbosies? Kāda būs Baltā nama attieksme pret jauno posteni, ņemot vērā to, ka iepriekš tas plānoja samazināt Valsts departamenta štatu. Vēlas atbrīvoties no pavisam šaura profila speciālistiem. Neviens no šiem jautājumiem vēl nav saņēmis atbildi. Taču gribētos gan, tas tomēr nav nekāds klīninga menedžeris… Kaut gan… kas to lai zina.

Iznācis tāds pasīks trollings. Pirms pusotra gada, 2017. gada martā, kad Krievijas delegācija atgriezās no Japānas, kur notika Krievijas un Japānas ārlietu un aizsardzības ministru tikšanās, Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova savā lapā Facebook publicēja fotogrāfiju, kurā ministrs Lavrovs redzams T-kreklā ar uzrakstu "Kurš nevēlas runāt ar Lavrovu, runās ar Šoigu".

Lūk, tāds trollings ir ko vērts, vai ne? Nemaz jau nerunājot par Krievijas Bruņoto spēku artilērijas "buķeti", ko veido hiacintes, krizantēmas, pujenes, tulpes un rudzupuķes.     

Ziņu lente
0