IBSF izmainījusi 2014. gada Spēļu rezultātus, vai Latvijas kvartets saņems zeltu

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasOskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga Sočos
Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga Sočos - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz nesenajam laikam pirmā vieta bobslejistu sacensību protokolos Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas mājaslapā pēc Soču Spēlēm 2014 stāvēja tukša.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) oficiālajā mājaslapā izmainīti Soču Olimpiādes rezultāti divnieku un četrinieku sacensībās. Četrinieku gadījumā pirmajā vietā nostādīts kvartets no Latvijas ar pilotu Oskaru Melbārdi vadībā.

Līdz nesenajam laikam pirmā vieta gan četriniekos, gan divniekos pēc 2014. gada Spēļu rezultātiem stāvējusi tukša. Atgādināsim, ka tas notika pēc tam, kas Starptautiskā olimpiskā komiteja diskvalificēja daudzus Krievijas sportistus par antidopinga noteikumu pārkāpumiem, kuri pirms četriem gadiem kļuva par Soču Olimpiādes čempioniem un laureātiem. Līdz ar to tika anulēti arī viņu rezultāti.

Вывеска штаб-квартиры Международного олимпийского комитета (МОК) в Лозанне - Sputnik Latvija
SOK lēmums: Tretjakovs nevarēs sacensties ar Dukuru Olimpiādē

Uzvaru zaudējušo skaitā izrādījās arī daudzi Krievijas izlases bobsleja komandas locekļi. Tostarp, Aleksandrs Zubkovs, kurš izcīnīja abus zeltus divniekā un četrieniekā. Cieta arī otrs tobrīd vadošais Krievijas izlases pilots Aleksandrs Kasjanovs, kurš abās disciplīnās Sočos ieņēma ceturtās vietas.

Tiesa, neskatoties pat uz šo faktu, pirmā vieta oficiālajos rezultātos turpināja stāvēt tukša. Un visbeidzot IBSF savā oficiālajā mājaslapā izlaboja šo tukšumu, ierindojot pirmajā vietā Latvijas ekipāžu ar Oskaru Melbārdi vadībā un iedzinējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu.

Turklāt sakarā ar Zubkova un Kasjanova diskvalifikāciju divniekos bronza pārgāja pie Latvijas dueta sastāvā Melbārdis/Dreiškens.

Kas attiecas uz seno strīdu attiecībā pret skeletonistu Aleksandru Tretjakovu, kurš arī pirms četriem gadiem kļuva par olimpisko čempionu, tad, visticamāk, šeit OS 2014 rezultāti pārskatīti netiks, savukārt zelts paliks krievam. Martins Dukurs joprojām paliek Soču 2014 vicečempions.

Vai IBSF grasās drīzumā apbalvot ar 2014. gada Spēļu olimpisko zeltu un bronzu Latvijas bobslejistus, nav zināms. Olimpiāžu vēsture zina gadījumus, kad pēc sportistu diskvalifikācijas zelts netika vairs nevienam.    

Ziņu lente
0