Ivars Kalniņš nejūt negatīvu attieksmi Latvijā par to, ka strādā Krievijā

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasАктер Ивар Калныньш
Актер Ивар Калныньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aktieris Ivars Kalniņš uzskata, ka neviens Latvijā viņu nenosoda par to, ka viņš daudz strādā Krievijā, gluži pretēji, visi slavē.

RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Populārais latviešu aktieris Ivars Kalniņš, kurš nesen svinēja 70 gadu jubileju, intervijā "Večerņaja Moskva" pastāstīja, kāda attieksme dzimtenē ir pret viņa darbu Krievijā, kādas vietas iemīļojis Maskavā un kādos projektos piedalās.

Aktieris Ivars Kalniņš - Sputnik Latvija
Ivars Kalniņš iekļauts skandalozajā "Myrotvorets" sarakstā

Ivars Kalniņš, kam padomju un Krievijas kino bieži piedāvāta impozanta ārzemnieka loma, atzīmēja, ka nekad nav dalījis padomju vai Latvijas kino, tēlojis visu pēc kārtas.

"Māksla dzīvo pēc saviem likumiem un nav saistīta ar onkuļiem, kuri nodarbojas ar politiku," – uzsvēra mākslinieks.

Viņš pastāstīja, ka Maskava ir viena no viņa iemīļotākajām pilsētām. "Ļoti patīk pilsētas centrs, vismīļāka vieta – Patriarhu dīķi," – pastāstīja mākslinieks.

Negatīvu attieksmi par to, ka tik bieži piedalās filmās Krievijā, Kalniņš nav pamanījis.

"Gluži pretēji, mani Latvijā uzslavē par to, ka filmējos un tēloju Krievijā. Tā ir izdoma, ka Baltijā ienīst cilvēkus par to, ka viņi brauc uz Krieviju un tur strādā," – apliecināja aktieris.

Patlaban Kalniņš filmējas detektīva "Īstas Maskavas slepkavības" otrajā sezonā, kur viņa partnere ir Ludmila Čursina.

"Dažādi realitātes šovi palikuši pagātnē. Taču nenožēloju, ka esmu tajos piedalījies, tostarp arī "Pēdējā varonī". Aizbraucu ekskursijā uz Taiti salu, kur savulaik pabija Gogēns. Tiesa, būtu labāk to naudu atdevuši talantīgam māksliniekam vai rakstniekam, lai viņš apmeklētu Taiti, radītu gleznas vai romānu, nevis 70 dīvaiņu grupai, kuri turp brauc nesaprotamu iemeslu dēļ," – atzīmēja Kalniņš.

Ziņu lente
0