Cenas nekritīsies: ārzemnieki un studenti veicina mājokļu īres tirgu

© Sputnik / Igor Ageyenko / Pāriet pie mediju bankasDzīvoklis
Dzīvoklis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā visvairāk pieprasīti ir divistabu un trīsistabu dzīvokļi – tos meklē ģimenes un jaunieši, kuri ierodas mācīties. Cenas sākas no 200 eiro.

RĪGA, 18. augusts — Sputnik. Izīrēto mājokļu pieprasījums Latvijā ir liels, izremontēti dzīvokļi labā rajonā par saprātīgu naudu tiek izīrēti burtiski dažu stundu laikā, it īpaši Rīgā, vēsta raidījums "Panorāma" LTV. Pašvaldība uzskata, ka nepieciešams būvēt iznomājamos mājokļus.

Pārraide informēja: ja parādās sludinājums par izremontēta un pievilcīga dzīvokļa nomu, noskaidrojas, ka pats dzīvoklis atrodas graustā vai cena neatbilst kvalitātei. Taču, ja izdevies atrast kaut ko piemērotu, pārdomām atliek tikai pāris stundas. Dzīvokļi labā rajonā vai mājā pazūd pāris stundu laikā no sludinājuma publicēšanas brīža.

Nekustamo īpašumu aģentūru dati apstiprina: situācija mājokļu nomas tirgū ir visai saspringta.

Pieprasītākie ir divistabu un trīsistabu dzīvokļi, tos meklē ģimenes un jaunieši, kuri ierodas studēt Rīgā, pastāstīja "Latio" valdes loceklis Aldis Riekstiņš.

Studenti parasti meklē lielus dzīvokļus, lai komunālos maksājumus sadalītu vairākiem cilvēkiem, kuri apmetīsies plašā dzīvoklī, taču saimniekus tādi kopmītnes varianti biedē.

Divistabu un trīsistabu dzīvokļu noma sērijveida mājās izmaksā 200-350 eiro, neskaitot komunālos maksājumus.

Жилой дом в Риге - Sputnik Latvija
Arhitekts: Latvijas iedzīvotājiem nav pa kabatai normāls mājoklis

Mājoklis jaunajos projektos vai tuvāk centram izmaksās dārgāk: 350-650 eiro mēnesī. Ņemot vērā iedzīvotāju ienākumus, šī cena ir visai augsta. Dārgos mājokļus visbiežāk izīrē ārvalstu speciālisti vai pasniedzēji.

Baltic Sotheby's International Realty pārdošanas direktore Līga Kohtanena prognozēja: tuvākajā laikā mājokļu nomas cenu krišanās nav gaidāma. Viņa paskaidroja: parasti augusts nomas tirgū ir saspringts laiks, jo studenti meklē mājokļus. Tāpēc aug cenas.

Viņa piebilda, ka dzīvokļu noma saglabāsies tajā pašā līmenī skolu un augstskolu rajonos. Tāda pati situācija būs Pārdaugavā un Āgenskalnā, jo cilvēkiem, pēc viņas domām, patīk parki.    

Ziņu lente
0