Sabrukušais tilts Dženovā aiznesis vairāk nekā 30 cilvēku dzīvības

© REUTERS/Stefano RellandiniSabrukušais tilts Dženovā, Itālija. 2018. gada 14. augusts
Sabrukušais tilts Dženovā, Itālija. 2018. gada 14. augusts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd izvirzītas vairākas notikušā versijas: vairāki katastrofas liecinieki apgalvo, ka pirms sabrukuma tiltā iespēra zibens, tāpat kā pagaidu sabrukuma iemesls tika nosaukta konstrukciju ieliekšanās.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Automobiļu tilta sabrukuma rezultātā Itālijas Dženovā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 35 cilvēkiem vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Itālijas Ugunsdzēsības dienestu.

Pirmās ziņas par tilta sabrukumu Itālijas ziemeļos parādījās ap plkst. 13:00 pēc Latvijas laika. Tajā pašā laikā itāļu telekanāls Rainews24 publicēja fotogrāfiju no notikuma vietas, kurā redzams sabrukuma apmērs. Vēlāk kļuva zināms, ka sabruka ap 200 metriem autoceļa. Itālijas vicepremjers un IeM vadītājs Mateo Salvini paziņoja, ka bojā gājuši apmēram 30 cilvēku. Vismaz 10 cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem, paziņoja Itālijas Civilās aizsardzības nacionālā dienesta vadītājs Andželo Borelli. Pēc viņa sacītā, incidents skaris līdz 35 automobiļu un trīs smagā transporta vienības.

Itālijas transporta un infrastruktūras ministrs Danilo Toninelli devās uz notikuma vietu, pēc viņa sacītā, notikušais izskatās kā "briesmīga traģēdija".

© Italian Firefighters Press Office/Handout via REUTERSSabrukušais tilts Dženovā, Itālija. 2018. gada 14. augusts
Обрушившийся мост в Генуе, Италия. 14 августа 2018 - Sputnik Latvija
Sabrukušais tilts Dženovā, Itālija. 2018. gada 14. augusts

Šobrīd izvirzītas vairākas notikušā versijas. Vairāki katastrofas liecinieki apgalvo, ka pirms sabrukuma tiltā iespēra zibens. Tāpat kā pagaidu katastrofas iemesls tika nosaukta konstrukciju ieliekšanās.

Šo versiju apstiprina arī pēdējie transporta ministra paziņojumi: pēc viņa sacītā, pie katastrofas varēja novest nopietni trūkumi esošajā infrastruktūras objekta apkalpošanā.

"Kā Itālijas pilsonim, man nākas sāpīgi konstatēt, ka esošajai apkalpošanai netiek darīts pietiekami daudz, un notikušais, diemžēl, liecina par to," paziņoja viņš Itālijas Valsts televīzijas pirmajam kanālam Rai. Toninelli atzīmēja, ka vainīgiem būs "jāsamaksā pilnībā", taču par konkrētiem atbildīgajiem runāt pagaidām ir pāragri.

Iepriekš kompānija Autostrade per l'Italia izplatīja oficiālu paziņojumu, kurā tika norādīts, ka uz Dženovas tilta notika remontdarbi. "Šajā 1960. gados celtajā konstrukcijā tika veikti viadukta pārseguma stiprināšanas darbi," bija teikts tajā. Kompānija uzsvēra, ka "visi darbi un viadukta stāvoklis atradās pastāvīgā Dženovas direkcijas uzraudzībā un kontrolē".

"Sabrukuma iemesli kļūs par padziļinātas analīzes priekšmetu, kolīdz būs iespējama droša piekļuve notikuma vietai," paziņoja kompānija.

Itālijas sociālo tīklu lietotāji apgalvo, ka tilts tika remontēts vairākkārt. Saskaņā ar vietējo mediju paziņojumiem, pēdējā tilta rekonstrukcija tika veikta 2016. gadā.

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte jau pārtraucis atvaļinājumu un otrdienas vakarā ieradās Dženovā. Gaidāms, ka valdības vadītājs paliks Dženovā arī trešdien.

Kaimiņvalsts Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmajās stundās pēc notikušās traģēdijas paziņoja, ka Parīze ir gatava sniegt Itālijai visu nepieciešamo palīdzību sakarā ar incidentu. Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosūtīja Itālijas prezidentam Serdžo Matarellam telegrammu ar līdzjūtības izteikšanu, kurā nodeva līdzjūtības un atbalsta vārdus bojāgājušo radiniekiem un tuviniekiem, kā arī novēlēja pēc iespējas ātrāku atveseļošanos visiem cietušajiem.

Savu līdzjūtību Eiropas Savienības vārdā Itālijas vadībai pauduši arī Eirokomisijas vadītājs Žans Klods Junkers, Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers, VFR kanclere Angela Merkele, Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs.

​"​Mana dziļākā līdzjūtība Itālijai un visiem, kas cietuši šajā šausmīgajā traģēdijā — tilta sabrukumā Dženovā, es novēlu pēc iespējas ātrāku atveseļošanos visiem cietušajiem," uzrakstīja ministrs savā Twitter mikroblogā.

Ziņu lente
0