Pensionāri grasās izvirzīt virkni prasību valdībai un Saeimai

© Vadim TimoshkinЖенщины на улице в Риге
Женщины на улице в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prasību vidū, ko pensionāri plāno izvirzīt valdībai un Saeimai, ir pensiju neapliekamais minimums ne mazāk par 370 eiro, un pensiju paaugstināšana 2019. gadā.

RĪGA, 14. augusts – Sputnik. Latvijas Pensionāru federācija (LPF) veic parakstu vākšanu par izmaiņām, kuru mērķis ir uzlabot pensionāru labklājību, raksta mixnews.lv.

Viena no galvenajām prasībām, ko pensionāri plāno izvirzīt Saeimai un valdībai, – noteikt pensiju ar nodokli neapliekamo minimumu ne mazāk par nabadzības riska robežu, jeb 370 eiro.

Pensionāre - Sputnik Latvija
Bez bērnu palīdzības es nevarētu izdzīvot: pensionāri Latvijā pieprasa palielināt pensijas

Tāpat LPF pieprasa izpildīt Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (ESAO) prasības – pacelt pensijas, sākot no 2019. gada, nosakot sociālās pensijas apmēru ne mazāk kā 20% no vidējās algas valstī un ieviešot papildu atbalstu vientuļajiem pensionāriem.

Tāpat pensionāri pieprasa nodrošināt viņiem pacientu iemaksas par slimnīcas gultu dienā 7,11 eiro apmērā, par 25% palielināt valsts kompensējamo zāļu vērtības daļu, atbrīvot no nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas par vienīgo deklarēto dzīvesvietu, kuras vērtība nepārsniedz 100 tūkstošus eiro.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka valstī nabadzības līmenis veco ļaužu vidū vidēji pārsniedz 50%, un šis skaitlis ir augstākais Eiropas Savienībā. Turklāt pēdējo gadu laikā šis risks ir ievērojami pieaudzis. Pēc Labklājības ministrijas vadītāja Jāņa Reira domām, šogad pensiju indeksācija varētu pārsniegt 6%. Tas ir pirms diviem gadiem pieņemtā Pensiju indeksācijas likuma rezultāts.

Ziņu lente
0