Negaisa dēļ tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju palikuši bez elektrības

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasЭлектрическая подстанция
Электрическая подстанция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ko darīt elektrības zuduma gadījumā un kur jāziņo par avāriju.

RĪGA, 13. augusts – Sputnik. Svētdien, 12. augustā, negaiss novedis pie elektrības padeves traucējumiem dažādos Latvijas nostūros, paziņoja uzņēmumā Sadales tīkls.

"Svētdienas spēcīgā vēja ietekmē atsevišķos novados elektrolīnijās ir iegāzti koki un zari, izraisot elektroapgādes traucējumus. Veicam aktīvu darbu, lai visiem klientiem elektrības piegādi atjaunotu iespējami ātrāk. Bojājumu var pieteikt, zvanot uz 8404," — paziņoja kompānijā.

Skarti izrādījušies apmēram četri tūkstoši klientu, sevišķi stipri cietuši Kandava, Tukuma, Saldus, Jelgavas un Dagdas novads. Kopumā šobrīd reģistrētas 24 atslēgšanās, ar avāriju karti var iepazīties Sadales tīklu mājaslapā. 

Tāpat mājaslapā atrodama informācija par to, kas jādara, ja mājās atslēgta elektrība. Ja runa ir par privātmāju, un ievades automāts tīkla pasargāšanai no pārslodzes ir ieslēgts, jāpagaida divdesmit minūtes, un, ja SMS par elektrolīnijas bojājumiem neatnāks, paziņot par avāriju pa tālruni 8404. Ja ievades automāts ir izslēgts, tas ir jāieslēdz un tad jau jāzvana pa tālruni 8404.

Рижская ГЭС - Sputnik Latvija
Latvija kļuvusi par lielāko elektroenerģijas eksportētāju Baltijas valstīs

Kompānijas speciālisti informēs par tālāko. Ja runa ir par daudzdzīvokļu namu, arī jāpārbauda ievades automāts un jāvēršas pie uzraugošās kompānijas. Ja elektrības nav visā mājā, noteikts defekts vai bojājumi elektroenerģijas skaitītājā, nekavējoties jāziņo pa tālruni 8404.

Iepriekš uzņēmums jau ir brīdinājis, ka slikti laikapstākļi var novest pie avārijām.

"Spēcīga vēja un negaisa laikā esi piesardzīgs gaisvadu elektrolīniju tuvumā. Ja redzi bīstamu situāciju, tuvoties notikuma vietai nedrīkst — nekavējoties zvani uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404," — uzrakstīja Sadales tīkls.

Ziņu lente
0