Igaunijas karavīri meklējumu zonā nav atraduši pazaudēto raķeti

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения
Военные учения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kļūdaini startējušās kaujas raķetes domājamajā piezemēšanas zonā veiktā rūpīgā pārbaude nav devusi rezultātu – karavīri nav atraduši ne pašu raķeti, ne tās fragmentus.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Igaunijas karavīri ar metāla detektoru palīdzību Endla rezervātā pārmeklēja zonu aptuveni 600 kvadrātmetru platībā. Vēl 200 hektāri tika pārbaudīti vizuāli, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienestu.

Meklējumu vadītājs, Igaunijas aizsardzības spēku Atmīnēšanas centra priekšnieks kapteinis Karmo Sārs pastāstīja, ka ar ekskavatoru palīdzību noņemts augšējais augsnes slānis aptuveni pusmetra dziļumā. Taču iecirkņa turpmākā pārmeklēšana ar detektoru palīdzību rezultātus nav devusi.

Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Facebook lietotāji Igaunijā izsmējuši stāstu par spāņu raķeti

"Ņemot to vērā, varam teikt, ka, pēc mūsu domām, kontrolējamajā teritorijā raķete nav piezemējusies," – teica virsnieks. Tā kā raķete iepriekšējā meklējumu zonā nav atrasta, virszemes meklējumus nolemts pārtraukt. Igaunijas GKS komandieris pulkvedis Rijvo Valde norādīja, ka meklēšana turpināsies ar lidaparātu palīdzību.

Iepriekš vēstīts, ka 7. augustā Spānijas GKS iznīcinātājs Eurofighter nejauši palaida "gaiss-gaiss" klases raķeti AMRAAM. Incidents notika Igaunijas dienvidu daļā. Nākamajā dienā Igaunijas karavīri atrada pazudušās raķetes kritiena vietu mazapdzīvotā teritorijā Endla dabas rezervātā. Raķetes kritiena vietā kūdras purvā izcēlās ugunsgrēks.

Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass nosauca notikušo par "briesmīgu incidentu" un pauda pārliecību, ka Igaunijas Aizsardzības spēki sadarbībā ar sabiedrotajiem NATO noskaidros visas tā nianses un darīs visu iespējamo, lai novērstu tamlīdzīgu notikumu atkārtošanos.

Ziņu lente
0