Indonēzijas salā atradās arī kāda latviešu ģimene

© REUTERS/BeawihartaIndonēzijas salā
Indonēzijas salā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu ģimene, kuri atpūtās Indonēzijas Lovines salā, sajuta pazemes grūdienus un nolēma pabeigt atvaļinājumu agrāk.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Kādā no Indonēzijas salām, kur arī bija jūtami pazemes grūdieni, atrodas latviešu ģimene, kura lūgusi konsulāta palīdzību, lai atgrieztos mājās, vēsta LTV Krievu apraide.

"Latvijai ir goda konsulāti Džakartā un Bandungā. Šodien viena ģimene vērsās pēc palīdzības, viņi atrodas Indonēzijā, taču uz citas salas — Lovine, kura, tiesa, arī sajuta pazemes grūdienus. Un viņi painteresējās par iespēju izmainīt atgriešanās izlidošanas laiku. Konsulāta departaments sniedza viņiem nepieciešamo informāciju un apņēmās palīdzēt, cik vien tas būs iespējams šajā situācijā. Es nevaru atbildēt, cik lielā mērā Lomboka ir populāra Latvijas tūristu vidū. Taču, acīmredzami, cilvēki turp brauc," atzīmēja Gints Jegermanis, Latvijas ĀM pārstāvis.

Svētdien uz ziemeļiem no Indonēzijas Lombokas salas notika spēcīga 7 baļļu zemestrīce un sekojošajiem 5,4 un 4,3 baļļu pēcgrūdieniem. Galvenie postījumi skara Lombokas salu, savukārt Balī cieta vien divi tirdzniecības centri un baznīca Denpasaras un Kutas rajonos. Tiek ziņots par 91 vietējo iedzīvotāju bojāgājušo Lombokā un diviem bojāgājušajiem Balī, tūristi nav cietuši.

​Indonēzija atrodas tā saucamā Klusā okeāna vulkāniskā uguns gredzena zonā, kurā notikuši ap 90% visu pasaules zemestrīču un 80% spēcīgāko no tām.    

Ziņu lente
0