Cilvēktiesības Latvijā: ko domā Latvijas iedzīvotāji

© Sputnik / Sergey MelkonovДомский собор и флаги Латвии
Домский собор и флаги Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai 6% latviešu uzskata, ka Latvijā pilnībā tiek ievērotas cilvēktiesības, liecina SKDS aptaujas rezultāti.

RĪGA, 6. augusts – Sputnik. Nedaudz vairāk par pusi latviešu uzskata, ka Latvijā tiek ievērotas cilvēktiesības. Par to paziņojis SKDS centra direktors Arnis Kaktiņš. Kopš pērnā gada šis rādītājs nedaudz pazeminājies.

"Kopš pagājuša gada man neizprotamā to iedzīvotāju īpatsvara, kuri uzskata, ka Latvijā tiek ievērotas cilvēktiesības, kāpuma, šogad rādītājs ir atgriezies apmēram tādā līmenī, kādā tas atradās kādu laiku pirms tam: t.i. tā šķiet tikai mazliet vairāk nekā pusei (54%)!" — uzrakstīja Kaktiņš.

Seši procenti aptaujāto uzskata, ka Latvijā pilnībā tiek ievērotas cilvēktiesības, vēl 48% uzskata, ka drīzāk tiek ievērotas.

Septiņi procenti respondentu atbildēja, ka cilvēktiesības vispār netiek ievērotas, vēl 31% uzskata, ka drīzāk netiek ievērotas.

Visvairāk latviešu paziņoja par cilvēktiesību ievērošanu valstī 2017. gadā – toreiz tā atbildēja kopumā 61% respondentu.

Atgriezeniskā situācija bija 2011 gadā – toreiz 57% aptaujāto paziņoja, ka Latvijā netiek ievērotas cilvēktiesības, turklāt katrs piektais respondents paziņoja, ka tās vispār netiek ievērotas.

Ziņu lente
0