Pietiks ar telefona numuru: Lietuvā vienkāršos naudas pārskaitījumus

© UnsplashРабота за компьютером
Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bankas klienti varēs piesaistīt savu telefona numuru bankas kontam un veikt ātrus naudas pārvedumus, izmantojot mobilo aplikāciju.

RĪGA, 5. augusts – Sputnik. Šī gada rudenī Lietuvā tiks vienkāršota maksājumu sistēma starp vairākām valsts komercbankām – naudas pārveduma veikšanai pietiks vien ar saņēmēja telefona numuru, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas Bankas preses dienestu.

Centrālās Bankas valdes loceklis Mariuss Jurgils atzīmēja, ka "mūsdienu maksājumi masveidā pāriet uz viedtālruņiem" – tieši tie "daudziem jau tuvākajā nākotnē aizvietos parastu maku".

Руки с мобильными телефонами - Sputnik Latvija
Darba devējam nezinot: mobila aplikācija no Igaunijas iekaro Eiropas biznesu

"Attīstot maksājumu sistēmu CENTROlink un ar to saistīto infrastruktūru, mēs tiecamies, lai arī mūsu valstī pēc iespējas lielāks lietotāju skaits varētu norēķināties ērti un ātri par vismazāko iespējamo maksu," — pateica Jurgils.

Piesaistot bankas kontu telefona numuram, lietotājs varēs veikt maksājumu ar telefona palīdzību, mobilajā programmā, izvēloties saņēmēju no kontaktu saraksta vai ievadot naudas saņēmēja telefona numuru. Konta numurs nebūs jāievada.

Šo pakalpojumu varēs izmantot to banku klienti, kuri devuši piekrišanu telefona numura piesaistīšanai bankas kontam.

Lietuvas Bankas iniciatīvu izveidot bankas kontu un telefona numuru sakaru sistēmu jau ir atbalstījušas trīs komercbankas, kas veic vairāk nekā pusi visu maksājumu valstī. Centrālā Banka cer, ka iniciatīvu atbalstīs arī citas Lietuvas un ārzemju bankas.

Maksājumu sistēma CENTROlink ļauj īstenot momentānus maksājumus 24 stundas diennaktī cauru gadu bez brīvdienām un svētkiem.

Ziņu lente
0