Krievija ieviesusi atbildes nodevas amerikāņu precēm

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasПовседневная жизнь
Повседневная жизнь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pamatojot savu soli ar nacionālo drošību, ASV martā ieviesa importa nodevas tēraudam un alumīnijam 25% un 10% apmērā attiecīgi.

RĪGA, 5. augusts – Sputnik. Sākot ar šodienu Krievija ievieš importa nodevu likmes atsevišķām ASV precēm, atbildot uz Amerikas tērauda un alumīnija nodevām, vēsta RIA Novosti.

Председатель Совета Федерации РФ Валентина Матвиенко - Sputnik Latvija
Intervija
Valentīna Matvijenko: kontrsankcijas ir kā bumerangs — iedarbīgas un manāmas

Preču skaitā, kas tiks apliktas ar nodokli, ietilpst atsevišķi transportlīdzekļu veidi kravu pārvadāšanai, ceļu celtniecības tehnika, naftas un gāzes aprīkojums, metāla apstrādes un zemes iežu urbšanas instrumenti, optiskā šķiedra. Šo nodevu likmes sastādīs no 25% līdz 40%.

Krievijas eksportētāji aprēķināja Amerikas tirdzniecības ierobežojumu radītos zaudējumus 537,6 miljonu dolāru apmērā. Krievijas papildus nodevu apjoms šajā posmā sastādīs 87,6 miljonus dolāru gadā – tā ir kompensācija, uz kuru valsts šobrīd ir tiesīga pretendēt, saskaņā ar Pasaules Tirdzniecības organizācijas noteikumiem, skaidro Ekonomikas un attīstības ministrijas vadītājs Maksims Oreškins. Pārējie 450 miljoni tiks ieviesti pēc trīs gadiem vai arī pēc PTO lēmuma.

Pamatojot savu soli ar nacionālo drošību, ASV martā ieviesa importa nodevas tēraudam un alumīnijam 25% un 10% apmērā attiecīgi. Attiecībā pret Eiropas Savienību un vairākām citām valstīm tās stājās spēkā jūnijā.

Ziņu lente
0