Sociālie tīkli pret kebabnīcām: subsidēt latviešu virtuvi

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатышские национальные пирожки скландраусисы
Латышские национальные пирожки скландраусисы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Twitter apmeklētāji satraukti par kebabnīcu izplatīšanos Latvijā. Ierosināts ieviest to skaita limitu, celt licences maksu un pat subsidēt latviešu virtuvi.

RĪGA, 3. augusts — Sputnik. Izrādījies, ka kebabnīcas un to darbinieki satrauc ne tikai Latvijas Saeimas deputātu Jāni Dombravu (Nacionālā apvienība), bet arī valsts vienkāršos iedzīvotājus.

Varbūt pa jokam, varbūt nopietni, taču Twitter lietotāji organizēja īstu diskusiju par šo problēmu.

Protams, var jokot par "kebabu cepējiem", bet šo kebabnīcu izplatība ir aizgājusi par tālu. Manā vecajā rajonā — Dzirnavu/Upīša apkārtnē nu jau ir 3 kebabnīcas, viena no otras mazāk kā 50m attālumā, un pie katras stāv bariņš Poo To The Loo paskata jauniešu (sociālā kampaņa Indijā, kas aicina pārtraukt vajadzību kārtošanu uz ielas — red.)", — raksta Andr. Viņš piebilda, ka vajadzētu organizēt kampaņu, lai atturētu namīpašniekus no lēmuma iznomāt telpas kebabnīcām, citādi grooming bandu (runa ir par pedofiliem; 2016. gadā Lielbritānijā tika atmaskota liela pedofilu grupa, kurā bija arī iebraucēji no Pakistānas — red.) parādīšanās Rīgā ir tikai laika jautājums.

Andr ierosinājumu uztvēra Edgars Lejnieks, kurš aicināja subsidēt latviešu virtuvi.

"Valdībai jāievieš dārgas kebabnīcu licences vai RD jānosaka limits cik kebabnīcas var būt vienā kvartālā, ne? Un subsidējam latviešu ēstuves ar karbonādēm un ceptiem kartupeļiem, jo tas taču vienīgais normālais ēdiens. Un aukstā zupa," — raksta Edgars Lejnieks.

"Viskautko jau var, taču pēc šādas pārtikas lietošanas ved taisna taciņa uz aptiekām…. Un farmācijas bizness, kā zināms, iet roku rokā ar pārtikas industriju. Taču — kebaba fenomens ir apbrīnojams — lielāku mēslu savā dzīvē provējusi neesmu, kāpēc citi atgriežas vēl un vēl?" — retorisku jautājumu uzdeva apmeklētāja ar lietotājvārdu Bumbulis.

Cits komentētājs uzskata, ka kebaba popularitāte slēpj daudz sarežģītākas un bīstamākas ģeopolitiskās problēmas.

"Tas nozīmē, ka no imigrācijas drūmajam sekām, ar imigrantu anklāviem un visu, kas tiem nāk līdz, mēs neesam pasargāti vairāk kā Rietumeiropa. Tik to gribētāju pamaz. Bet, ja šiem ienāktu prātā, ka Latvija ir forša vieta — pēc dažiem gadiem no visiem stūriem skanetu ill, Allah!" — secināja Jānis Mednis.

Daži pat nepūlējās sameklēt politiski korektus izteikumus.

"Centrs jau pilns ar makakām," — pieminēja netolerantais ubinators, piebilstot, ka policija varētu pārbaudīt dokumentus un "deportēt tos čučmekus".

"Pietika mirkli neuzmanības, un Latvija ir pilna ar makakām. Nevis 800 te uzņēma, reāli te ir 80 000 Un tādas augstskolas kā Turība un RSU pumpē melnos begemotus te iekšā tūkstošos," — uzskata ubinators.

Viesturs Kavacs pūlējās iebilst.

"Ja bizness iet, kāpēc ne?" — viņš vaicāja. Taču citi viņu tūlīt "nolika pie vietas".

"Neiet. Viņus kāds subsidē," — uzskata Blog News.

"Nemuldi, kebabs ir piesegs, patiesībā tirgo narkotiku," — skaidroja ubinators.

Atgādināsim, ka šī gada maijā Saeimas deputāts Jānis Dombrava kritizēja studentus no Indijas un Pakistānas, kuri pārpludinājuši Rīgu. Politiķis aicināja kolēģus ierobežot trešo valstu studentu skaitu un ieteica kvotu – 3500 cilvēki gadā.

"Galvenokārt tas pieaug no valstīm, kur ir augsts terorisma līmenis, – Pakistāna un Indija. Šie studenti brauc uz Latviju, protams, ne jau studēt, bet tiešām arī strādāt kebabnīcās un citās iestādēs," — paziņoja Dombrava. Pēc tam sociālo tīklu lietotāji pasmējās par Dombravas nepatiku pret kebabiem.

Ziņu lente
0