RŽD palīdzēs Ustlugai pārvirzīt no Baltijas graudus un konteinerus

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasUstlugas ostā
Ustlugas ostā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
RŽD rekonstruē pievedceļus pie Ziemeļrietumu ostām, kas paplašinās iespējas kravu pārkraušanas apjomu palielināšanai.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Kompānija "Rossijskije žeļeznije dorogi" pabeigusi kārtējo ostu pievedceļu modernizācija posmu Somu līča dienvidu krastā, pirmām kārtā, run ir par lielāko pie Baltijas jūras Ustlugas ostu. Dzelzceļa paplašināšana ļaus ostai palielināt kravu apgrozījumu, raksta dp.ru.

RŽD piešķīrusi šī gada pirmajā pusgada 4,8 miljardus rubļu ziemeļrietumu ostu pievedceļu rekonstrukcijai. Līdzekļi tika novirzīti posma Mga — Gatčina — Veimarna — Ivangoroda un Somu līča ostu dzelzceļa pievedceļu kompleksajai rekonstrukcijai. Posma Mga — Gatčina — Veimarna — Ivangoroda modernizācija rit no 2005. gada. Projekta tāmes vērtība sastāda 152,3 miljardus rubļu.

Rīgas osta - Sputnik Latvija
Latvijas tranzītu glābj sliktie laikapstākļi un remontdarbi Ustlugā

Dzelzceļa paplašināšana ļaus Ustlugas termināliem palielināt kravu apgrozījuma apjomus, jo esošā infrastruktūra ļauj strādāt tikai ar esošajiem apjomiem, saka eksperti.

Jūnijā kompānija "Evropejskij sernij terminal" (vada pārkraušanas kompleksu Ustlugas ostā) noslēdza ilgtermiņa līgumu ar "Akron" grupu minerālvielu pārkraušanai ar apjomu līdz 700 tūkstošiem tonnu gadā.

Nākamo 3-4 gadu laikā Ustlugā darbu uzsāks jaunais KG "Novotrans" termināls, kurš nodarbosies ar graudu pārkraušanu un pārstrādi, kā arī divi ģenerālkravu un pārtikas produktu termināli.

Iepriekš kompāniju grupas "Novotrans" prezidents Konstantīns Gončarovs paziņoja, ka plānots, ka jaunais termināls pārņems graudu pārkraušanu no Baltijas valstu ostām. Tā platība sastādīs vairāk nekā 100 hektārus, no tiem 60% ir aluviālas teritorijas.

Liepājas osta - Sputnik Latvija
Liepājas osta gatava ķerties klāt Krievijas kravām, no kurām atteikušies citi

Šobrīd Krievijas ziemeļrietumos nav neviena specializēta graudu termināla, kur tiktu īstenota pārkraušana, vairums no tiem koncentrējas valsts dienvidu daļā. Tikmēr šo kultūru ražīgums valstī pēdējo gadu laikā palielinās, kas paver iespējas eksporta apjomu paplašināšanai.

"Novotrans" termināls de facto paņems šī kravas veida pārkraušanu no Liepājas ostas, kura, tostarp, šī gada janvārī un februārī pārkrāva apmēram 710 tūkstošus tonnu graudu, prognozē pētījumu aģentūras InfraNews ģenerāldirektors Aleksejs Bezborodovs.    

Ziņu lente
0