Politika

Politoloģe nosaukusi Vējoņa iespējamo otro termiņu par viņa rupjāko kļūdu

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas prezidents Raimonds Vējonis
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raimonds Vējonis tika ievēlēts Latvijas prezidenta amatā 2015. gadā.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Ja Latvijas prezidents Raimonds Vējonis sataisīsies uz otro termiņu, tad tā būs viņa lielākā kļūda, paziņoja radio Baltkom ēterā Rīgas Stradiņa universitātes Politisko zinātņu nodaļas vadītāja, profesore Ilga Kreituse.

"Nezinu, kam jānotiek, lai Vējoni ievēlētu otrajā termiņā. Iespējams, viņš varētu ko tādu izdarīt sievas spiediena iespaidā. Taču tā būs viņa rupjākā kļūda, jo tautas atmiņā viņš paliks neveiksminieks," atzīmēja viņa.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
"Zeme, atveries": Latvijas iedzīvotāji no jauna izsmējuši prezidentu Vējoni

Iepriekš sociālo tīklu lietotāji ar kliedzieniem metās virsū Latvijas prezidentam Raimondam Vējonim un premjerministram Mārim Kučinskim par to, ka tie vienlaikus devās atvaļinājumā, neskatoties uz stipro ugunsgrēku Talsu novadā, kurš sācies 17. jūlijā un joprojām nav nodzēsts.

Vējoņa publiskās uzstāšanās regulāri tiek pakļautas izsmieklam: pēdējo reizi valsts vadītājs pārteicās, pasakos "Ziemassvētki" Dziesmu svētku vietā. Līdz šim amizants gadījums notika sveiciena runa laikā, ar kuru valsts vadītājs uzstājās XXVI Dziesmu svētku un XVI Deju svētku oficiālajā atklāšanas laikā, kura tika pavadīta ar gājienu tautas tērpos. Spriežot pēc visa, Raimonds Vējonis aizmirsa daļu runas, aizpinās, taču izkļuva no neveiklās situācijas, novēlot svētku dalībniekiem burvīgus laikapstākļus.

Iepriekš Latvijas prezidentam Raimondam Vējonim tika kritika lielākoties par uzstāšanos angļu valodā. Pēdējo reizi viņš nonāca izsmieklu centrā par uzstāšanos Baltijas valstu vadītāju un ASV prezidenta Donalda Trampa savstarpējā preses konferencē, kad nesaprata viņam vērstās ASV vadītāja replikas.

Saeima ievēlēja Vējoni Latvijas prezidenta amatā 2015. gada 3. jūnijā. Nākamās prezidenta vēlēšanas notiks 2019. gadā.    

Ziņu lente
0