Galvenākā cilvēka rakstura iezīme latviešiem ir citu cilvēku cienīšana

© Foto : Uforum Rokasspiediens
Rokasspiediens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piecu gadu laikā samazinājies gan latviešu skaits, kuri uzskata, ka galvenā cilvēka rakstura iezīme ir citu cilvēku cienīšana, gan arī to, kuri ir pārliecināti, ka svarīga ir likuma ievērošana.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Socioloģisko pētījumu aģentūra SKDS veikusi aptauju un noskaidrojusi, kādas cilvēka rakstura iezīmes latvieši uzskata par svarīgākajām.

Latvijas iedzīvotāju absolūtais vairākums uzskata, ka pirmajā vietā cilvēka rakstura iezīmju vidū stāv prasme cienīt citus cilvēkus. Šādu viedokli pauduši 93% respondentu.

55% aptaujāto uzskata šo rakstura iezīmi par ļoti svarīgu, savukārt 38% atzīmēja, ka šī rakstura iezīme ir drīzāk svarīga.

Piecu gadu laikā cilvēku skaits, kuri šo rakstura īpašību uzskata par ļoti svarīgu, samazinājies par 6%: 2013. gadā šādu viedokli pauda 61% aptaujāto.

​Otrajā vietā, pēc aptaujas dalībnieku domām, atrodas likuma paklausība. Šī rakstura iezīme izrādījusies svarīga 80% latviešu (2013. gadā tam piekrita 81% aptaujāto). No tiem 53% uzskata to par ļoti svarīgu, savukārt 27% — par drīzāk svarīgu.

Spēja upurēt savas intereses citu interešu labā par svarīgu nosauca 64% iedzīvotāju, no tiem 16% uzskata to par ļoti svarīgu.

Pakļaušanās tiem, kam pieder vara, par svarīgu cilvēka dabas iezīmi nosaukuši vien 23% aptaujāto.

Aptauja tika rīkota šī gada jūnijā, tajā piedalījās 1004 cilvēki.    

Ziņu lente
0