Manabalss.lv portāla darbības laikā izdevies izmainīt 19 likumus

© Reinis Inkēns, Saeimas AdministrācijaПодписание документов в Сейме
Подписание документов в Сейме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Manabalss.lv septiņu gadu darbības laikā kļuvusi par ierastu politikas daļu, ar kuras palīdzību Latvijas pilsoņi var izvirzīt savas idejas Saeimas apspriešanai.

RĪGA, 29. jūlijs – Sputnik. Sabiedrības iniciatīvu platforma Manabalss.lv ir pasaulē efektīvākā šāda veida sistēma, pastāstīja portāla vadītājs Imants Breidaks Latvijas Radio.

"Mēs esam skatījušies uz ārvalstu piemēriem, arī salīdzinājuši līdzīgas platformas – Igaunijas, Somijas, Lielbritānijas, Vācijas un tā tālāk. Tādas vienkāršas petīciju platformas pie parlamentiem ir daudzās valstīs. Bet, līdzko mēs skatāmies uz rezultātiem – cik daudz likumi ir mainīti, cik daudz pilsoņi iesaistījuši, mēs redzam, ka atšķirības ir milzīgas," — atzīmēja viņš.

Сатверсме (Конституция) Латвийской Республики - Sputnik Latvija
Manabalss.lv nevarēs patstāvīgi publicēt petīcijas

Pēc Breidaka sacītā, pateicoties Manabalss.lv izdevies izmainīt 19 likumus.

"Tas nozīmē, ka katrs otrais balsojums [Saeimā], kas ir bijis par iniciatīvām, ir bijis pozitīvs par labu pilsoņiem. Dažreiz tikai daļēji par labu pilsoņiem. Tā ir taisnība – ir vairākas iniciatīvas, kas ir tikai daļēji ieviestas, bet tomēr, ja autori mums saka, ka viņiem ir izdevušās pārmaiņas, mēs to pierakstām pie veiksmes, ka tas ir izdevies, ka tas ir sanācis," — uzsvēra platformas vadītājs.

Viņš atzīmēja, ka, piemēram, Somijā līdzīgā portālā atbalstu saņem tikai 10% no kopējā iesniegto iniciatīvu skaita.

Breidaks piebilda, ka Manabalss.lv septiņu gadu darbības laikā kļuvusi par ierastu politikas daļu, ar kuras palīdzību Latvijas pilsoņi var izvirzīt savas idejas Saeimas apspriešanai.

Manabalss.lv publicē tikai 30% no pieteiktajām petīcijām – netiek pieļautas neracionālas, neizpildāmas iniciatīvas, kā arī tās, kas ir pretrunā ar Satversmi un valstiskuma principiem.

Ziņu lente
0