Kalifornijā meža ugunsgrēks iznīcinājis 500 mājas

© REUTERS / Cody MarkhartЛесной пожар в Калифорнии
Лесной пожар в Калифорнии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Satelīta nofilmētie materiāli parādījuši, ka ugunsgrēka dūmi paceļas vairāk nekā deviņu kilometru augstumā.

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. Dabas izraisītais ugunsgrēks Carr Fire Šastas apgabalā Amerikas Kalifornijas štata ziemeļos iznīcinājis 500 un sabojājis 75 mājas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz štata mežsaimniecības un ugunsdrošības departamentu.

Grieķijā mežu ugunsgrēkā iet bojā cilvēki - Sputnik Latvija
Video
Situācija nav kontrolējama: Grieķijā mežu ugunsgrēkā iet bojā cilvēki

Saskaņā ar departamenta datiem, šobrīd uzliesmojuma teritorija sastāda vairāk nekā 48 tūkstošus akru (19,5 tūkstoši hektāru), taču lokalizēti ir tikai 5%.

Iepriekš tika ziņots par diviem bojāgājušajiem dabas ugunsgrēkā Amerikas Kalifornijas un Oregonas štata robežā. Trijos štata apgabalos izsludināts ārkārtas stāvoklis, tika ziņots par 12 tūkstošu cilvēku evakuāciju.

Ugunsdzēsēji strādā pastiprinātā režīmā, lai novērstu uguns izplatīšanos. Kopumā iesaistīti vairāk nekā trīs tūkstoši cilvēku, 328 ugunsdzēsēju vienības un 17 helikopteri. Liesmu rajonā slēgti ceļi, vietējās apdzīvotās vietās ar desmitiem tūkstošiem iedzīvotāju, tostarp, atsevišķos apgabala administratīvā centra Redingas pilsētas rajonos, izsludināta obligāta evakuācija.

Saskaņā ar Sakramento Nacionālā meteoroloģiskā dienesta datiem, satelīta nofilmētie materiāli parādījuši, ka ugunsgrēka dūmi paceļas vairāk nekā deviņu kilometru augstumā.

Ziņu lente
0