BRICS samitā DĀR tikušies Krievijas un Turcijas prezidenti

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время встречи на полях саммита БРИКС
Президент РФ Владимир Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время встречи на полях саммита БРИКС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un Turcijas sadarbība rada skaudību, uzsvēra Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

RĪGA, 27. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins ticies ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu BRICS samita ietvaros Dienvidāfrikas Republikā, vēsta RIA Novosti.

Krievijas valsts vadītājs uzskata, ka Maskavas un Ankaras attiecībās iestājies pacēlums un abu valstu sadarbība attīstās dažādās sfērās.

"Mūsu divpusējās attiecībās iestājies pacēlums. Tas ir acīmredzams arī krīžu pārvarēšanas jomā. Es runāju par krīzi Sīrijā un ekonomikas jomā. Visi mūsu lielie projekti tiek īstenoti saskaņā ar plāniem," – teica Putins. Viņš piebilda, ka priecājas par iespēju aprunāties samita laikā un "salīdzināt kopīgā darba pulksteņus".

Arī Turcijas prezidents norādīja, ka Maskavas un Ankaras sadarbība nostiprinās.

"Starp Turciju un Krieviju visas jomās – tas skar gan militāro, gan tirdzniecības, gan kultūras un tūrisma jomu – vārdu sakot, mūsu divpusējās attiecības attīstās ļoti strauji visas jomās," – teica Erdogans.

Viņš pauda pārliecību, ka nospraustie uzdevumi preču apgrozījuma palielināšanas jomā tiks izpildīti un tūristu plūsma no Krievijas pieaugs.

"Uzskatu, ka šogad mūsu valsti apmeklēs aptuveni seši miljoni tūristu no Krievijas," – teica Turcijas līderis.

Стенд Международного информационного агентства Sputnik - Sputnik Latvija
Atbloķēts Sputnik portāls Turcijā

Vienlaikus, pēc Erdogana domām, Turcijas un Krievijas attiecību dinamiskā attīstība nes arī negatīvas sekas.

"Taču, no otras puses, mēs ievērojam, ka mūsu sadarbība izraisa citu personu skaudību," – viņš atzīmēja, lai arī nenorādīja, par ko tieši runā.

BRICS samitā DĀR līdztekus Johannesburgas deklarācijai par organizācijas desmitu gadu darba rezultātiem parakstīts BRICS valstu memorands par savstarpēju sapratni, par partnerattiecībām reģionālas aviācijas jomā, kā arī memorands par savstarpēju sapratni kopējo pētījumu jomā par blokķēžu reģistru un tehnoloģijām digitālās ekonomikas attīstības kontekstā.

Samits ilgs līdz 27. jūlijam.

Ziņu lente
0