Rimi Latvia vadītājs uzskata, ka Latvijas iedzīvotāji veidos rindas Lidl veikalos

CC BY-SA 2.0 / S. Alexis / Логотип немецкой торговой сети Lidl
Логотип немецкой торговой сети Lidl - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar Lidl ierašanos tirgū Latvijas pircējiem nāksies izvēlēties – zema cena vai vietējais produkts, uzskata Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

RĪGA, 26. jūlijs — Sputnik. Vācu zemo cenu veikalu tīkla Lidl ienākšana tirgū nav īpaši laba ziņa vietējiem ražotājiem, uzskata Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais, vēsta avīze Dienas Bizness.

Izvērtējot citu valstu pieredzi, kļūst redzams, ka lielākā daļa produktu Lidl tīklā tiek importēti.

"Tas ir koks ar diviem galiem. Protams, ka ir ļoti labi, ja mūsu pircējiem ir pieejamas zemākas cenas preces un cita koncepta veikali. Konkurence — tas jau ir tikai labāk patērētājiem. Tomēr Latvijas ražotāju produkcijas īpatsvars "Lidl" veikalos šajā gadījumā ir tāds aktuāls jautājums," – uzsvēra Valdis Turlais.

Viņš atzīmēja, ka Latvijā vietējās izcelsmes preču pieprasījums ir pietiekami augsts.

"Būs pietiekami daudz arī pircēju, kas ies un pirks tikai Latvijas preci, jo tā ir Latvijas prece. Tas nebūs tik vienkārši vienai nometnei gūt viennozīmīgu uzvaru pār otru. Katrā ziņā "Rimi Latvia" vienmēr ir bijis un būs būtisks Latvijas vietējo ražotāju produkcijas īpatsvars un atbalsts vietējiem ražotājiem, un vienmēr priecājamies par tiem Latvijas izcelsmes zīmoliem, kas izaug kopā ar mums," – uzsvēra "Rimi Latvia" vadītājs.

Vienlaikus viņš atzina, ka Lidl var aizvest no Rimi Latvia pietiekami lielu klientu skaitu. Lidl organizē iepirkumu lielos uzņēmumos, kuri ir efektīvāki, pašizmaksa – objektīvi zemāka.

Логотип немецкой торговой сети Lidl - Sputnik Latvija
Vācu tīklam Lidl ir lieli plāni Latvijā

"Jā, mēs zinām, ka "Lidl" ir ienācis Lietuvā un ir mainījis tendences tirgū. Esam redzējuši rindas pie šiem veikaliem, un pieļauju, ka arī Latvijā būs pietiekami daudz cilvēku, kas gribēs iepirkties "Lidl". Tur būs savs piedāvājums. Neesmu drošs, vai tās ir labas ziņas vietējiem ražotājiem," – sacīja Turlais.

Lidl veikali ir visās Eiropas Savienības valstīs, izņemot Latviju un Igauniju. Pirms 15 gadiem Lidl jau plānoja ekspansiju Latvijā un nopirka septiņus zemesgabalus Rīgā veikalu celtniecībai, taču vēlāk tos pārdeva.

Pērn kļuva zināms, ka Lidl no jauna sācis pirkt zemesgabalus un koordinēt plānus ar vietējām būvvaldēm. Mediji ziņoja, ka ar Lidl saistītu uzņēmum pārstāvji tikušies ar pašvaldībām Liepājā, Jūrmalā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Rēzeknē un vairākās citās pilsētās.

Ziņu lente
0