Latvija pārdevusi Ukrainai vecu tramvaju

© Сайт города МариуполяТрамвай из Латвии в Мариуполе
Трамвай из Латвии в Мариуполе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vagons vairāk nekā 30 gadus nostrādājis Rīgas ielās.

RĪGA, 26. jūlijs — Sputnik. Mariupoles pilsēta Ukrainā saņēmusi Tatra T3 markas tramvaju, kas vairāk nekā 30 gadus nostrādājis Rīgā, pavēstīja vietējais portāls 0629.

Mariupoles Tramvaju un trolejbusu pārvaldes (MTTP) darbinieki pastāstīja, ka piegādātais tramvajs aprīkots ar priekšējo tablo un reostata bateriju uz jumta, tam ir sapārotie sēdekļi, un kustības laikā tramvajs rada īpašu skaņu.

© Сайт города МариуполяTramvajs no Latvijas Mariupolē
Трамвай из Латвии в Мариуполе - Sputnik Latvija
Tramvajs no Latvijas Mariupolē

MTTP priekšnieks Vitālijs Doņevs pastāstīja, ka tas ir viens no 20 vagoniem, ko Mariupole saņems programmas "Transporta transformācija" ietvaros. Viņš piebilda, ka tramvajs izmaksājis 1,5 miljonus grivnu (aptuveni 48,2 tūkstošus eiro).

"Tagad tam nepieciešama reģistrācija, testa brauciens, un drīzumā tas dosies maršrutā, kur aizvietos veco tramvaju KTM-5", — pastāstīja Doņevs.

Viņš uzsvēra, ka tramvaja stāvoklis ir labs, neskatoties uz cienījamo vecumu.

Atklāti avoti informē, ka tramvajus Tatra T3 ražoja Čehijas uzņēmums ČKD no 1960. līdz 1999. gadam. Kompānija eksportējusi vairāk nekā 14 tūkstošus vagonu. Tatra T3 Rīgas modifikācija atšķiras ar stangas tipa strāvas uztvērēju, kā rezultātā nav nepieciešama krustojumu vietu modifikācija ar esošo trolejbusu kontaktu tīklu.

Iepriekš vēstīts, ka Rīgas satiksme plāno līdz rudenim saņemt 20 jaunus zemās grīdas tramvajus Škoda. Visi tramvaji aprīkoti ar kondicionētājiem monitoriem un videonovērošanas kamerām, kā arī pasažieru uzskaites elektronisko sistēmu.

Ziņu lente
0