Uz Latvijas un Lietuvas ceļiem atgriežas Google Street View automašīnas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Automašīnas veltīs īpašu uzmanību ceļiem starp pilsētām.

RĪGA, 26. jūlijs — Sputnik. Uz Latvijas un Lietuvas ceļiem atgriezušās automašīnas Google Street View, vēsta Skaties.lv.

Latvijā automašīnas pavadīs divas nedēļas. Iepriekš Google Street View automašīnas apmeklēja Latviju 2011. gadā, bet šoreiz lielāka uzmanība tiks veltīta starppilsētu ceļiem. Google sola nodrošināt visu iedzīvotāju anonimitāti – sejas un automašīnu numuri tiks slēpti ar jaunas tehnoloģijas palīdzību.

Google maps на экране мобильного телефона - Sputnik Latvija
Google kartes tiks papildinātas ar latviešu valodu

Lietuvā automašīnas pabija 2012. gadā, bet šoreiz uzkavēsies divus mēnešus.

"Pirmajā reizē mūsu mērķis bija apbraukāt Lietuvu un nofotografēt lielās pilsētas, vietiņas to apkaimē un svarīgos ceļus. Šoreiz mēs pievērsīsim uzmanību informācijas atjaunošanai par starppilsētu ceļiem. Pa Lietuvas ceļiem braukās divas Google automašīnas… Pagaidām būtu pāragri teikt, kad atjaunotā informācija parādīsies Google Maps sistēmā, tas var ilgt vairākus mēnešus vai vairāk," – Google komentāra tekstu publicēja obzor.lt.

Funkcija Google Street View ļauj vērot daudz pasaules pilsētu ielu panorāmu aptuveni 2,5 metru augstumā. Lietotājiem pieejamas ne tikai ielas, bet arī ievērības cienīgas vietas programmā Google Earth un mobilajā lietotnē Google Maps. 2018. gadā pieejami Google Street View uzņēmumi no vairāk nekā 85 valstīm.

Ziņu lente
0