Pēkšņa saaukstēšanās atstājusi Igaunijas Nordica lidmašīnas bez pilotiem un stjuartiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Masveida lidmašīnu ekipāžas locekļu saaukstēšanās saslimšana kļuvusi par igauņu Nordica aviokompānijas reisu atcelšanas iemeslu.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Vienlaikus divdesmit igauņu aviokompānijas Nordica piloti un stjuarti nevarēja iziet darbā pēkšņās saaukstēšanās dēļ. Kā vēsta Interneta portāls ERR, lidmašīnas ekipāžas neesamība likusi aviopārvadātāja vadībai atcelt vairākus reisus sestdien un svētdien, 21. un 22. jūlijā.

Savu darbinieku slimību Nordica preses dienestā paskaidroja ar karstajiem laikapstākļiem. Kompānijā uzskata, ka piloti un stjuarti "saaukstējušies lidmašīnu kondicionieru dēļ".

Ryanair - Sputnik Latvija
Vairāk nekā 30 Ryanair pasažieru cietuši lidmašīnas spiediena krišanās rezultātā

Iepriekš Sputnik Igaunija ziņoja, ka vienīgā Igaunijas nacionālā aviopārvadātāja vadība atzinusi kompānijas problēmu pastāvēšanu.

Pēc Nordica valdes priekšsēdētāja vietas izpildītāja Hannesa Sārpū sacītā, vislielākā problēma ir pakalpojumu stabilitātes nodrošināšana. Zināms, ka Sārpū nomainījis Jānu Tammu, kurš atkāpies no sava amata 12. jūlijā.

Uzņēmums Nordic Aviation Group AS tika izveidots ar Igaunijas valdības lēmumu 2015. gada 25. septembrī pēc nacionālā aviopārvadātāja Estonian Air bankrota. Kopš 2016. gada aviokompānija izmanto Nordica zīmolu.    

Ziņu lente
0