Politika

KNAB uzklausījis Juraša apsūdzības pret Nacionālās apvienības līderiem

© Foto : портал "Gorod.lv"Юрис Юрашс
Юрис Юрашс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jauns pavērsiens lietā par Nacionālās apvienības saikni ar maksātnespējas administratoriem: Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pēta aizdomīgus naudas pārskaitījumus.

RĪGA, 18. jūlijs — Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sākusi pārbaudi par nelikumīgiem naudas pārskaitījumiem Nacionālās apvienības politiķiem, vēsta TVNet.

Iesniegumu KNAB iesniedzis Rīgas domes deputāts Juris Jurašs ("Jaunā konservatīvā partija"). Jūnija beigās Jurašs, KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas bijušais priekšnieks, pastāstīja aģentūrai LETA, ka viņa rīcībā ir bijušā maksātnespējas administratora Aigara Lūša bankas konta izdrukas fragmenti.

Коррупция - Sputnik Latvija
Politika
ZZS un Rīcības partija pieķerti nelikumīgu ziedojumu saņemšanā

Jurašs apgalvoja, ka šie dokumenti liecina: Lūzis, bijušais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs un bijušais Nacionālās apvienības ģenerālsekretārs, pārskaitījis naudu Nacionālā bloka priekšsēdētājam Raivim Dzintaram un partijas valdes loceklim Imantam Parādniekam un viņa sievai. Ņemot vērā šo informāciju, Jurašs pieļāva, ka Dzintars dažu gadu laikā, iespējams, saņēmis vairāk nekā 100 tūkst. eiro, Parādnieks – vairāk nekā pusmiljonu eiro.

Pārskaitījumi bija noformēti kā aizņēmumi, taču Jurašs uzskata, ka notikusi kukuļošana. Pēc viņa domām, naudas pārskaitījumu organizēšanā piedalījies bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds, kurš līdz ar Lūsi figurēja krimināllietās. Jurašs atgādināja, ka Dzintars un Parādnieks regulāri aizstāvējuši Sprūda un Lūša intereses, piemēram, uzņēmuma "Peltes īpašumi" maksātnespējas lietā.

Lūsis pameta savu posteni partijā aizvadītā gada vasarā, kad viņu kopā ar Sprūdu atzina par vainīgiem lietā par kompānijai "Peltes īpašumi" piederoša nekustamā īpašuma piesavināšanos Ķīšezera krastā. Tāpat Sprūds piedalījās Trasta komercbankas likvidācijā un tika aizturēts aizdomas par naudas izspiešanu no bankas kreditoriem.

Ziņu lente
0