Kijevas tiesa iekļāvusi Janukoviča lietā Vladimira Putina interviju

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Pāriet pie mediju bankasОтстраненный от должности президента Украины Виктор Янукович
Отстраненный от должности президента Украины Виктор Янукович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas bijušā prezidenta Viktora Janukoviča advokāts uzskata, ka fragmenti no Krievijas prezidenta Vladimira Putina intervijas palīdzēs tiesā apgāzt apsūdzību valsts nodevībā.

RĪGA, 18. jūlijs — Sputnik. Kijevas Obolonska rajona tiesā nolemts iekļaut krimināllietā, kas vērsta pret bijušo Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, Krievijas prezidenta Vladimira Putina interviju, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti. Precizēts, ka runa ir par Krievijas prezidenta interviju Austrijas telekanālam. 

Interviju lietas materiālos lūdza iekļaut Janukoviča advokāts Vitālijs Serdjuks. Pēc viņa vārdiem, sarunā ar austriešu žurnālistiem Vladimirs Putins paziņoja, ka 2014. gadā Krievijas karavīri atradās Krimā legāli un pussala iekļāvās Krievijas Federācijas sastāvā saskaņā ar referenduma rezultātiem. Advokāts ir pārliecināts, ka šie fakti pilnībā apgāž apsūdzību valsts nodevībā, kas izmeklēšanas gaitā izvirzīta pret viņa aizstāvamo. Serdjuks apsolīja oficiāli vērsties Krievijas prezidenta administrācijā ar lūgumu apstiprināt, ka šāda intervija patiešām ir bijusi.

Пресс-конференция военнослужащей Надежды Савченко в Киеве - Sputnik Latvija
Nadežda Savčenko ieteikusi Ukrainas prezidenta posteni atdot Janukovičam

Iepriekš aģentūra RIA Novosti informēja, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko nolēmis apstrīdēt Ukrainas Konstitucionālajā tiesā valsts vadītāja statusa atņemšanu Viktoram Janukovičam. Paziņojumā, kas jūnijā tika publicēts tiesas vietnē, Porošenko atcerējies, ka valsts vadītāja posteni iespējams atņemt tikai uz impīčmenta procedūras pamata, kas 2014. gadā netika izdarīts.

Krima kļuva par Krievijas Federācijas daļu pēc referenduma 2014. gada martā. Tolaik 96,77% Krimas Republikas iedzīvotāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju atbalstīja pussalas iestāšanos Krievijā. Ukraina joprojām uzskata Krimu par savu "okupēto" teritoriju.

Maskava jau vairākkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiski, saskaņā ar starptautiskajiem normatīvajiem aktiem un ANO Statūtiem nobalsoja par atgriešanos Krievijas sastāvā. Preses konferencē pēc pārrunām ar ASV prezidentu Donaldu Trampu Helsinkos Vladimirs Putins kārtējo reizi atgādināja: "Mums, Krievijas Federācijai, šajā jautājumā pielikts punkts."

Ziņu lente
0