Ansis Ataols Bērziņš paliks cietumā

© Pixabay/ Daniel_B_photosTiesneša āmurs
Tiesneša āmurs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ansis Ataols Bērziņš nav atzinis vainu par līdzdalību nekārtībās 2009. gadā un slēpis kamerā mobilo tālruni, tāpēc viņa lūgums par pirmstermiņa atbrīvošanu noraidīts.

RĪGA, 17. jūlijs — Sputnik. Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa noraidījusi par līdzdalību nekārtībās 2009. gadā notiesātā Anša Ataola Bērziņa lūgumu par pirmstermiņa atbrīvošanu, informēja Vesti.lv.

Rīgas Centrālcietuma un Valsts probācijas dienesta pārstāvji tiesā pauda viedokli par to, ka nesaskata pamatu pirmstermiņa atbrīvošanai, jo Bērziņš līdz šim nav atzinis savu vienu. Starp argumentiem pret pirmstermiņa atbrīvošanu tika minēts arī fakts, ka maijā Bērziņa kamerā atrasts mobilais tālrunis.

Valsts vadītājs Raimonds Vējonis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kā un kādēļ "salūza" Latvijas prezidents

Pēc sēdes Bērziņa advokāts Jānis Mucenieks pastāstīja, ka tiesas lēmums tiks pārsūdzēts. Tāpat viņš norādīja, ka iesniedzis prezidentam Raimondam Vējonim atkārtotu apželošanas līgumu. Iepriekšējais, šī gada martā iesniegtais, tika noraidīts: prezidents paskaidroja, ka neapžēlos Bērziņu, jo likums un tiesas lēmumi Latvijā ir jāievēro.

Par dalību 2009. gada nekārtībās Bērziņam bija piespriesta brīvības atņemšana nosacīti uz vienu gadu un astoņiem mēnešiem, kā arī probācijas periods, kura noteikumus viņš nepildīja. Rezultātā tiesa pieņēma lēmumu par nosacītā soda nomaiņu pret brīvības atņemšanu. Ansis Ataols Bērziņš pameta Latviju, taču tika izsludināts starptautiskā meklēšanā un aizturēts Čehijā 2017. gada pavasarī.    

Ziņu lente
0