Nauda vai morāle: kādas problēmas Latvijas iedzīvotājus satrauc vairāk

© Pixabay / geraltEiro banknotes karogs
Eiro banknotes karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā trīs ceturtdaļas Latvijas iedzīvotāju norūpējušies par ekonomiskajām problēmām valstī.

RĪGA, 17. jūlijs — Sputnik. Socioloģisko pētījumu aģentūras SKDS organizētās aptaujas rezultāti liecina: lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valstī vispirms ir jārisina ekonomiskās problēmas, vēsta rus.lsm.lv.

Aptaujā, ko aģentūra veica šī gada maijā, respondentiem tika uzdots jautājums par to, kādas problēmas Latvijas sabiedrībā ir jārisina pirmām kārtām — ekonomiskās vai morālās.

​Par to, ka vispirms jārisina ekonomiskās problēmas, ir pārliecināti 76% aptaujāto, savukārt par morālajām problēmām vairāk norūpējušies 24% respondentu.

Gada laikā novērota par ekonomiskajām problēmām noraizējušos cilvēku skaita samazināšanās — pērn tās uztrauca 82% Latvijas iedzīvotājus.

Свадьба - Sputnik Latvija
Bagātie vai skaistie: ko izvēlas latvieši

Visvairāk par ekonomiku Latvijas iedzīvotāji raizējās 2009. gadā — 85% uzskatīja, ka morālās problēmas liekamas otrajā vietā.

Gada sākumā sarīkotā aptauja liecināja, ka vairāk nekā puse respondentu — 55% uzskata: valstī nav novērojamas nekādas būtiskas izmaiņas. Šis rādītājs palicis nemainīgs kopš 2015. gada.

19% iedzīvotāju uzskata, ka valsts attīstās, 18% respondenti pauda parliecību, ka Latvijā vērojams pagrimums. 9% aptaujas dalībnieku nevarēja sniegt konkrētu atbildi uz šo jautājumu.     

Ziņu lente
0