Krievijas vēstniecība Lielbritānijā kritizē saindēšanas izmeklēšanu Eimsberijā

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Pāriet pie mediju bankasSituācija Eimsberijas pilsētā
Situācija Eimsberijas pilsētā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā atzīmēja Krievijas diplomātiskajā pārstāvniecībā, Londona ar savām izmeklēšanas vadības metodēm iedragā Ķīmisko ieroču aizliegšanas konvencijas "burtu un garu".

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. Eimsberijā atrastās saindēšanas vielas "neatkarīgās verifikācijas" procedūra, kura atkal tiem veikta pēc Lielbritānijas lūguma, ir necaurspīdīga un neatbilst Ķīmisko ieroču aizliegšanas konvencijas mehānismiem, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Krievijas vēstniecības preses sekretāru Londonā.

Iepriekš kļuva zināms, ka nākamnedēļ Lielbritānijā ieradīsies Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācijas (ĶIAO) inspektori, lai izpētītu vielu tilpnē, kura atrasta Čārlija Roulija — Eimsberijas saindēšanas cietušā vīrieša — mājā.

Сотрудники полиции рядом с домом экс-полковника ГРУ Сергея Скрипаля в Солсбери - Sputnik Latvija
Skotlendjardā pastāstīja detaļas par saindēšanu Eimsberijā

Saskaņā ar Krievijas vēstniecības vērtējumu, procedūra, kuru palūguši veikt britu varas iestādes, ir necaurspīdīga.

"Dotā iniciatīva ir vēl viens solis ĶIAO politizēšanā, kas pasliktina tās reputāciju," atzīmēja Krievijas diplomātijas iestādē.

Tāpat diplomāti aicināja Londonu būt atklātiem izmeklēšanā, "kamēr vēl ir iespējams mēģināt labot to kaitējumu, kuru viņi (britu varas iestādes — Sputnik) jau ir radījuši savas valsts starptautiskajam imidžam".

Kā atgādina vēstniecība, pēc bijušā GIP pulkveža Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanas Solsberijā, Krievija vairākkārt piedāvājusi kopīgiem spēkiem izmeklēti notikušo, taču Lielbritānijas puse "kategoriski atteicās" no sadarbības un nedeva skaidras atbildes uz jautājumiem. Konstruktīva dialoga vietā Londona turpināja izvirzīt nepamatotas apsūdzības Krievijai.

Jūlija sākumā britu policija paziņoja par "nopietnu incidentu" Eimsberijas pilsētā, kura atrodas netālu no Solsberijas. Saskaņā ar britu tiesībsargu informāciju, 44 gadus vecā Dona Sterdžesa un 45 gadus vecais Čārlijs Roulijs saindējās ar to pašu vielu, ar kuru bija saindējušies Skripaļi. Pēc kāda laika Sterdžesa nomira.    

Ziņu lente
0