Politika

Mamikins par "pazudušo" vēstuli: ne jau pirmo reizi varasvīri tēlo muļķus

© Sputnik / Sergey MelkonovМамыкин в Парламенте: иногда приходится объяснять на пальцах
Мамыкин в Парламенте: иногда приходится объяснять на пальцах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāti Andrejs Mamikins un Miroslavs Mitrofanovs gatavi no jauna iesniegt prezidentam, premjerministram un spīkeram vēstuli ar aicinājumu izvērtēt mazākumtautību skolu reformu, ja iepriekšējo dokumentu "adresāti nav saņēmuši".

RĪGA, 10. jūlijs — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāti Andrejs Mamikins un Miroslavs Mitrofanovs vēlreiz iesniegs prezidentam, premjerministram un Saeimas spīkerei notariāli apstiprinātu dokumenta kopiju – aicinājumu pārvērtēt mazākumtautību skolu reformu, taču šoreiz visu procesu nofilmēs. Par savu ieceri Mamikins pastāstīja Facebook.

Iepriekš vēstīts, ka pirmais vēstules eksemplārs nav sasniedzis nevienu adresātu. Andreju Mamikinu tāda situācija nepārsteidza, jo 2017. gada nogalē un 2018. gada sākumā tāds pats liktenis gaidīja viņa vēstules premjerministram Mārim Kučinskim ar lūgumu iesniegt ekspertīzei Venēcijas komisijā tolaik vēl neapstiprināto skolu reformas projektu.

"Neskatoties uz visiem zīmodziņiem, parakstiem, zīmogiem par pieņemšanu ar reģistrētāju uzvārdiem, premjerministrs abas reizes LĪDZ ŠIM BRĪDIM nav man atbildējis pat formāli," – stāstīja Mamikins.

Tagad viņa palīgi gatavo prasību administratīvajā tiesā ar lūgumu uzlikt Mārim Kučinskim par pienākumu atbildēt Eiropas Parlamenta deputātam.

"Kad zvanīju Kučinska palīgiem, viņi atbildēja tieši tāpat: "Vēstule ir pazudusi! Vai, vai, vai, ko nu darīt?" – atcerējās Mamikins.

Viņš piebilda, ka neatbildēt uz vēstulēm ir "Latvijas politiskās valdošās antikultūras sens elements". Ar to viņš saskāries jau būdams žurnālists, kad viņa palīgs bija spiests stundām ilgi cīnīties par rakstiska intervijas lūguma reģistrāciju. Pat tad, ja lūgums bija reģistrēts, puse politiķu tik un tā neieradās uz interviju.

Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Nākamā Saeima būs drosmīgāka: Kučinskis gaida jaunas reformas izglītībā

"Bet otrajā pusē bija tādi klauni kā Kaspars Gerhards (līdz pat šim laikam par ministru strādā, nacionālists), ka pat pēc rakstiskas piekrišanas sniegt interviju krievu valodā ieradās studijā, sarīkoja cirku, pateica, ka viņš nerunājot okupantu valodā, aizbēga no studijas un iesūdzēja mani tiesā par "latviešu valodas aizskaršanu", bet galu galā tiesā zaudēja," – stāstīja EP deputāts.

Pirmais dokuments tika nodots amatpersonu administrācijām gandrīz pirms mēneša. 10. jūlijā eirodeputāti no jauna nodos iesniegumu krievvalodīgās izglītības aizsardzībai.

"Ja varasvīri nolēmuši spēlēt "padošanu līdz iegāšanai", mēs neesam lepni – rīt aiznesīsim vēl vienu parakstu kopiju un mūsu iesniegumu (šodien Latvijā ir izejamā diena, visas sekretāres dejo un dzied). Un to izdarīsim ar fotoaparātu un videokameru. Bez grūtībām," – vakar paziņoja Mamikins.

Aicinājumu saglabāt mazākumtautību skolas Latvijā parakstījuši 117 eirodeputāti no visām 28 ES valstīm. parakstu vākšanu organizēja Miroslavs Mitrofanovs un Andrejs Mamikins. "Bez pārspīlējuma var teikt, ka tā ir liela uzvara un palīdzība mūsu cīņā," — uzsvēra Mitrofanovs.

Ziņu lente
0