Jau 50 uzņēmumi apņēmušies saukt mājās aizbraukušos Latvijas iedzīvotājus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divu mēnešu laikā kustībai "Latvija strādā" pievienojušies 50 darba devēji.

RĪGA, 10. jūlijs — Sputnik. Jau 50 uzņēmumi apņēmušies nodrošināt darba vietas emigrējušajiem Latvijas valstspiederīgajiem, informē mixnews.lv.

Projekts "Latvija strādā", ko iniciēja mobilo sakaru operators Tele2, tiek īstenots ar mērķi piedāvāt darbu Latvijā ārvalstīs dzīvojošajiem tautiešiem.

Starp kustības partneriem ir dažādu nozaru un apmēru uzņēmumi un organizācijas, tostarp arī valsts pārvaldes iestādes. Lielāko skaitu cilvēku uzņēmušies atgriezt Latvijā Nacionālie bruņotie spēki, kuri cer ik gadus piesaistīt 30 cilvēkus no aizbraukušo visus.

Vīrietis ar čemodānu - Sputnik Latvija
Te darba diena ilgst 14 stundas: reemigranti bēg no Latvijas atpakaļ uz ārzemēm

Būvuzņemums GMG Grupa apņēmies atgriezt Latvijā vismaz 40 cilvēkus. Tele2 plāno līdz gada beigām piesaistīt darbā Rīgāļ un regionos vismaz 10 emigrējušos.

Par pirmajiem jaunās kustības partneriem kļuva Ekonomikas ministrija, degvielas tirgotājs Circle K Latvia, audita kompānija Ernst&Young, IT kompānija Evry Latvia, pakalpojumu centrs Solvay Business Services Latvia un čarteru aviokompānija SmartLynx Airlines.

Kopumā kustības dalībnieki apņēmušies atgriezt Latvijā vismaz 223 aizbraukušos un piedāvā konkrētas darba vietas dažādās sfērās.

Latvija saskārusies ar iedzīvotāju masveida aizplūšanu pēdējos gados — pēc valsts iestāšanās ES darbspējīgie pilsoņi aizvien biežāk brauc uz darbu ārzemēs, uz ekonomiski labklājīgākām valstīm.

Latvijas valdība meklē iespējas veicināt pilsoņu atgriešanos dzimtenē. ĀM izstrādā speciālu likumu latviešu diasporas atbalstam ārzemēs.

Februārī darbu sāka pilotprojekts, kura mērķis ir palīdzēt atgriezties dzimtenē darba emigrantiem. Šiem nolūkiem atvēlēti 425 tūkstoši eiro. Programmas ietvaros visos Latvijas reģionos darbu sākuši koordinatori. Viņu uzdevums ir veidot saziņu ar ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem, lai noskaidrotu viņu vajadzības un problēmas, kas neļauj atgriezties dzimtenē. Tāpat viņu pienākums ir iespēju robežās sniegt atbalstu šiem cilvēkiem. Projektu koordinē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Trīs mēnešu laikā kopš VARAM izveidojusi reemigrācijas koordinatoru reģionālo tīklu, Latvijā atgriezušās 20 ģimenes.

Ziņu lente
0