Baltijas valstis parakstījušas līgumu par sadarbību kultūras jomā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis varētu izveidot fondu kopēju kultūras pasākumu organizēšanai.

RĪGA, 9. jūlijs — Sputnik. Baltijas valstu kultūras ministri Rīgā parakstījuši līgumu, kas paredz Baltijas kultūras fonda izveidi, vēsta Sputnik Lietuva.

Dokuments aicina saglabāt Dziesmu svētku tradīcijas, kā arī paredz Baltijas kultūras fonda izveidi kopīgu pasākumu rīkošanai. Fonda gada budžets sastādīs 300 tūkstošus eiro. plānots, ka katra valsts piešķirs 100 tūkstošus eiro.Šodien Rīgā visu trīs Baltijas valstu kultūras ministri paraksta līgumu par Baltijas valstu komiteju Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanai un attīstībai. #DziesmuSvētki pic.twitter.com/iYwmOjlvli

​Aizvadītajā nedēļā Lietuvā un Latvijā notika dziesmu un deju svētki. Svētdien, 8. jūlijā svētki Latvijā noslēdzās ar koncertu "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka Lielajā estrādē.

Viļņā svētku noslēgums 6. jūlijā tika pieskaņots lielkņaza Mindauga kronēšanas gadadienai 1253. gadā. Šī diena tiek uzskatīta par Lietuvas Valstiskuma dienu. Dziesmu svētkos "Lietuvas vārdā…" piedalījās vairāk nekā 15 tūkstoši cilvēku — mūzikas kolektīvi no Lietuvas un citām valstīm. lielākā daļa svētku pasākumu aizritēja Viļņā.

2003. gadā Baltijas dziesmu svētki tika iekļauti UNESCO garīgā kultūras mantojuma sarakstā.

Ziņu lente
0