Politika

Mediji: Meja piedraudējusi atlaist Lielbritānijas ĀM vadītāju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasLielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā paziņojusi britu premjere, ministru personīgo nostāju paušanas laiks sakarā ar Brexit ir pagājis, tagad pienācis laiks nest "kolektīvo atbildību".

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja solījusi atstādināt ārlietu ministru Borisu Džonsonu, ja viņš mēģinās iedragāt Ministru Kabineta saskaņoto pozīciju nākotnes pārrunās ar Eiropas Savienību par Brexit, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz avīzi The Times.

Kā paziņojusi Meja, kamēr netika izveidota kopīgā pozīcija, viņa "ļāva Kabineta kolēģiem paust savu personīgo pozīciju". Taču tagad, pēc viņas sacītā, konsenss valdības locekļu starpā ir panākts, un "iestājas brīdis nest kolektīvo atbildību", teikts rakstā.

Пешеход с зонтом в цветах британского флага в Лондоне - Sputnik Latvija
Lielbritānijas IeM vadītāja atkāpusies no amata migrantu skandāla dēļ

Iepriekš Ministru Kabineta locekļi saskaņoja pozīciju par Lielbritānijas izstāšanos no ES. Toreiz Meja paziņoja, ka Londona piedāvās Briselei izveidot brīvās tirdzniecības zonu un sastādīt rūpniecības un lauksaimniecības preču sarakstu, uz kuriem netiks nākotnē izplatīti ierobežojumi.

Ar programmu palikuši neapmierināti stingrākas pieejas atbalstītāji Brexit nosacījumos. Pēc viņu domām, izstrādātais plāns saglabās Londonas atkarību no ES un būs neizdevīgs britu ražotājiem.

Saskaņā ar The Times informāciju, Ministru Kabineta kolektīvajā vienošanās tāpat ir runa par "vieglu muitas vienošanos" — atjaunotu vienošanās versiju, kuru iepriekš asi kritizēja Džonsons.

Brexit stratēģija tiks oficiāli paziņota nākamnedēļ.    

Ziņu lente
0