Kijeva paziņojusi, ka ir gatava žurnālista Višinska apmaiņai

© Ruptly / Pāriet pie mediju bankasVišinsks
Višinsks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainā Krievijas žurnālists Kirills Višinskis jau 50 dienas atrodas apcietinājumā sakarā ar izdomātu apsūdzību valsts nodevībā.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Ukraina gatava nodot Krievijai kopā ar citiem ieslodzītajiem pilsoņiem RIA Novosti Ukraina portāla vadītāju Kirillu Višinski apmaiņā pret ieslodzītajiem ukraiņiem, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Augstākās Radas pirmās vicespīkeres Irinas Geraščenko paziņojumu.

Geraščenko nosaukusi 13 cilvēku vārdus, kurus Kijevā piekrīt apmainīt pret ukraiņu "politieslodzītajiem".

Kirils Višinskis - Sputnik Latvija
Kļuva zināmas Višinska dzīvokļa apzagšanas detaļas

"Pilsoņu sarakstā, kurus vēlētos apmeklēt Moskaļkovas kundze, vēl bija sekojošās personas: Višinskis, Gaļičs, Džimijevs, Žitka, Kamalovs, Marčukovs, Mehaļčevskis, Osmiņins, Satarovs, Siničaks, Suhanovs, Šibajevs un Jurevičs," pateica Radas vicespīkere.

Viņa precizēja, ka visām minētajām personām ir Krievijas vai dubultpilsonība.

Pēc Geraščenko sacītā, oficiālo vēstuli par apmaiņas tematu viņa nosūtīs Krievijas pārstāvim trīs pušu kontakta grupā Borisam Grizlovam.

Iepriekš ceturtdien Krievijas ĀM pieprasīja nekavējoties atbrīvot Višinski. Krievijas ārpolitikas iestādes oficiālā pārstāve Marija Zaharova uzsvēra, ka žurnālists atrodas arestā jau 50 dienas.

"Es atgādināšu, ka viņš tika arestēts sakarā ar absolūti izdomātu apsūdzību valsts nodevībā… Pieprasām Kijevai nekavējoties un bez nosacījumiem atbrīvot Višinski no apcietinājuma, atcelt visas ar savu melīgumu sašutumu raisošās apsūdzības pret viņu," pateica Zaharova brīfingā.

Kā jau iepriekš ziņots, Višinski aizturēja 15. maijā pie viņa mājas Kijevā sakarā ar aizdomām par valsts nodošanu un Doņeckas un Luganskas TR atbalstīšanu. Viņam draud brīvības atņemšana līdz 15 gadiem. Šobrīd žurnālists atrodas izmeklēšanas izolatorā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosauca situāciju par bezprecedentu. Krievijas ĀM atzīmēja, ka tā ir patvaļa. Maskava nosūtīja Kijevai protesta notas ar prasību izbeigt vardarbību pret preses pārstāvjiem. Pie Ukrainas vēstniecības Maskavā tika sarīkota žurnālista atbalsta akcija.    

Ziņu lente
0