Stokholmas Šķīrējtiesa atbalstīja "Gazprom" strīdā ar Poliju

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasЛоготип компании "Газпром"
Логотип компании Газпром - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stokholmas Šķīrējtiesa noraidīja Polijas uzņēmuma PGNiG prasības mainīt gāzes cenas.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Stokholmas Šķīrējtiesa piekritusi Krievijas koncerna "Gazprom" argumentiem un noraidījusi Polijas uzņēmuma PGNiG prasības mainīt gāzes cenas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz "Gazprom" sniegto informāciju.

Atzīmēts, ka šis ir starpposma lēmums.

Ventilis gāzes sadales stacijā - Sputnik Latvija
Ukrainas uzņēmums nevarēs arestēt "Gazprom" aktīvus: tiesa nostājusies Krievijas pusē

"Tribunāls apstiprināja, ka PGNiG ir tādas tiesības, taču nepiekrita Polijas kompānijas piedāvātajam cenu izmaiņu paņēmienam un cenu formulai. Turklāt tribunāls nepiekrita PGNiG argumentiem par to, ka vienīgais būtiskais cenu veidošanas faktors gāzes piegādes ilgtermiņa līgumos ir cenas gāzes sadales centos," – uzsvēra Krievijas korporācija.

Galīgo lēmumu tribunāls pieņems pēc papildu konsultācijām ar abām pusēm.

Iepriekš Polijas Augstākā kontroles palāta (NIK) saskatīja pārkāpumus ekonomikas ministra darbībās, noslēdzot vienošanās par gāzes piegādi ar "Gazprom" 2009.-2010. gg.

Polijas valdības pilnvarotais stratēģiskās enerģētiskās infrastruktūras jautājumos Petrs Naimskis ziņoja, ka Varšava zaudējusi aptuveni 400 miljonus dolāru, ņemot vērā neizdevīgo vienošanos ar Krievijas korporāciju.

Maskavas un Varšavas vienošanās

Līgums, kas darbojas līdz 2022. gadam, paredz, ka Polijai tiek piegādāti līdz desmit miljardi kubikmetru Krievijas gāzes gadā.

2012. gadā gāzes cena Polijai šī līguma ietvaros tika samazināta par 10%.

2015. gadā PGNiG iesniedza prasību Stokholmas Šķīrējtiesā par jaunu cenas samazināšanu. Pēc Polijas pārliecības, gāzes cena līgumā ir pārāk augsta un neatbilst tirgus stāvoklim.

Ziņu lente
0